Op zo’n 15km van ons huisje ligt Cuerva de las Peces. Een soort gat in de grond, 70 meter diep, gevuld met kraakhelder water waarin je kunt snorkelen. Daar moeten we heen!

Na een OLOD (ontzettende lekkere ochtend duik) stappen we in de auto. We rijden het dorpje uit, over een prachtige weg langs de zee. We merken op dat de zee niet grijs/bruin is, zoals bij ons huisje, maar azuurblauw.

Op de parkeerplaats bij de Cuerva de las Peces kun je snorkelsetjes huren. We kunnen ze de hele dag gebruiken, zowel in de Cuerva als in de zee. Wat een bijzonder plekje weer. Omringd door tropisch groen oerwoud, een rotsformatie met super helder water. We doen onze snorkels op en gaan het water in. Wat een unieke ervaring weer. Het enige wat de pret een beetje drukt zijn de Cubanen die omdat het vandaag zondag is, ook een dagje vrij zijn en in het water hangen met blikjes bier en wijn in de hand en vrij luidruchtig zijn (de eerste Cubaan die zachtjes praat moet, geloof ik, nog geboren worden).

Wanneer we uitgesnorkeld zijn, lopen we naar de parkeerplaats, steken we de weg over en gaan we in zee verder snorkelen.

Zodra de jongens in zee liggen beginnen ze enthousiast te roepen. Het schijnt zo mooi te zijn, ze willen de hele dag wel blijven. Ik stop onze waardevolle spullen in de auto. En we gaan met z’n allen het water in. GoPro in de hand, dit moet natuurlijk vastgelegd worden.

Het is zo mooi!!! Kraakhelder, het koraal is prachtig, de vissen hebben alle kleuren van de regenboog! Er zijn weinig plekjes op de wereld die hier aan kunnen tippen (en we hebben inmiddels best wat vergelijkingsmateriaal).

We kunnen er geen genoeg van krijgen, echter PJ wordt van snorkelen altijd een beetje misselijk (dan steekt zijn wagenziekte weer de kop op). Als hij zo’n drie kwartier op een handdoek aan de kant heeft gezeten, besluit ik dat we er allemaal even uit gaan.

We gaan lunchen. We rijden tot Playa Giron, aan het uiterste puntje van de Varkensbaai, om uiteindelijk weer terug te rijden naar een leuk lunchtentje aan de kant van de weg. Dit blijkt een privé strandje te hebben waar we de rest van de middag blijven. Zwemmen, snorkelen, drankje doen, goh wat is vakantie toch zwaar…

Advertentie