Vandaag gaat onze rondreis beginnen. Anna, de dame van het appartement heeft voor ons een taxi geregeld naar het vliegveld, waar we een auto hebben gehuurd voor de komende weken.

We gaan vandaag naar het Westen. Naar het dorpje Vinales. We hebben daar een houten huisje geboekt bij de Casa Particular van China & Jose-Luis.

We raken een paar keer de weg kwijt en bij de laatste keer weet de jongeman aan wie we de weg vragen er handig gebruik van te maken. Hij regelt voor zichzelf een lift naar Vinales, want zijn truck is ‘kapot’.

Als we bijna bij Vinales zijn moeten we even stoppen bij zijn werk. Een sigarenfabriek. Zijn collega wil ons een rondleiding geven en verwacht dat we ook de volgende dag een rondrit komen doen op paarden. Zodra we ons beseffen dat we ‘geronseld’ zijn, kappen we de rondleiding af. We vertellen dat we verder moeten, de mensen van ons huisje zitten op ons te wachten…

Bij aankomst bij het huisje worden we inderdaad opgewacht door China met een welkomstdrankje van verse mangosap. We kijken onze ogen uit naar de mooie omgeving. Worden begroet door een schattige lieve kitten die snel door de openstaande deur ons huisje in glipt en de kippen die zich verstoppen onder onze auto.

Volmaakte rust! Wat een prachtig eenvoudig leven.

Wij lopen nog even het dorpje in voor een hapje en een drankje. En als we s’avonds weer naar het huisje teruglopen moeten we de lampjes van onze telefoons aan doen om te zien waar we lopen. De bliksemflitsen verlichten de bergen (Mogotes) op de achtergrond met enige regelmaat.

Bij het huisje zitten we nog even na te genieten op de schommelstoelen onder de veranda. Wat een verschil met die drukke stad Havana. Blij dat we die achter ons hebben gelaten. We zijn toch overduidelijk meer liefhebbers van de natuur.

Advertentie