Ongelooflijk veel zin hebben we in onze vakantie. In de auto op weg naar Schiphol worden de laatste vluchtschema’s gedeeld met familie en vrienden. We zijn al ingecheckt, we droppen de bagage zodra we op Schiphol aangekomen zijn. Alles verloopt bijzonder soepel.

Met iets vertraging landen we op Madrid, waar we meteen kunnen aansluiten in de rij voor de vlucht naar Havana. De vlucht naar Havana duurt zo’n 10 uur.

Aangekomen op Havana lopen we direct naar de douane, we zijn gewaarschuwd voor lange wachtrijen, maar gelukkig niets van dat alles. In de bagagehal komen onze koffers direct van de band, en in no time staan we bij de taxi’s. Zo snel en makkelijk is het nog nooit gegaan!

We zitten nog geen minuut in de taxi of we zien de eerste klassiekers al rijden. Het begint te schemeren, maar we krijgen wel al een aardige indruk van het land. PJ praat een aardig woordje Spaans met de taxichauffeur, die op zijn beurt dan ook hele verhalen begint te vertellen.

Hij brengt ons regelrecht naar ons appartement in Oud Havana (Havana Viega). We kleden ons om (best warm hier) en gaan ons buurtje verkennen en een hapje eten.

Voor onze deur is een klein pleintje met wat gezellige restaurantjes waar we een hapje eten en onze eerste echte Cubaanse Mojito drinken. Heerlijk!

Moe maar voldaan rollen we met volle buiken ons bed in, klaar voor ons Cubaanse avontuur!

Advertentie