We rijden verder naar het zuiden. Nog een bestemming die we voor vertrek al op ons ‘must see’ lijstje hadden staan: De Preikestolen.We programmeren de volgende camping in op onze navigatie, en daar gaan we weer.

De wegen in Noorwegen zijn niet overal even goed en van snelwegen hebben ze amper gehoord. Het eerste stuk van onze route is een bochtig bergweggetje die het meerendeel van de route bestaat uit een enkelbaans weggetje, zeg maar geasfalteerd boerenlandweggetje.

Je kunt hier maximaal 60km per uur. Je mag wel 70, maar dit is door alle bochten zeker niet te halen, daarnaast als je een tegenligger krijgt moet je de berm in. 

Het schiet dus niet erg op. 

De route is wel weer schitterend! Prachtige natuur, groene bergen en heldere bergmeertjes. We passeren de ene na de andere tunnel. Zelfs tunnels met rotondes er in, en een tunnel die direct overgaat in een brug over het fjord en daarna weer verder gaat in een tunnel. Bijzonder knap gemaakt door die Noren!

Na 290km (dat is dus bijna een hele dag rijden) komen we aan op de camping in Jorpeland. Dit dorpje ligt aan de voet van de berg die voert naar De Preikestolen. 

We vinden een prima plekje in de zon en genieten nog even lekker van de warme zonnestralen.

Het koelt snel af als de zon zakt, en we gaan vroeg naar bed. Morgen willen we vroeg aan de wandeltocht beginnen, het is een erg populaire tocht, dus we willen de touringcars voor zijn. En we hebben het idee dat we niet de enigen zijn die vroeg willen vertrekken, want het is al een drukte van jewelste bij het toiletgebouw. 

Om half acht gaat de kampwinkel open voor de verse broodjes, dus we zetten de wekker op zeven uur.

Advertentie