Het is half tien als we opstaan. Zo lang hebben we nog niet uitgeslapen deze vakantie. Uitslapen vinden we meestal zonde van onze tijd. Er is vaak zoveel moois te zien en te beleven, zonde om in je bed te blijven liggen.De camping waar we vannacht overnacht hebben is niet heel bijzonder. We staan ergens aan de rand van een dorpje, te ver om er naartoe te lopen, en er lijken niet echt wandelpaden in de buurt te zijn. 

PJ gaat na het ontbijt een rondje hardlopen, terwijl ik nog even mijn boek uit lees in de zon. 

Zodra PJ terug is en gedoucht heeft, vertrekken we voor onze laatste kilometers door Noorwegen. We rijden naar Kristansand. Daar hebben we morgenochtend vroeg de boot naar Hirtshals.

Het is wederom een prachtige route. We hadden niet gedacht dat het zuiden van Noorwegen al zo mooi en bergachtig zou zijn. Zeker de moeite van een langer bezoek waard, maar die tijd hebben we niet.

Aan het eind van de middag rijden we Kristiansand binnen, waar we direct naar de veerboot rijden. Als we onze overtocht kunnen vervroegen naar vandaag, gaan we dat zeker proberen, maar we horen dat er van de maatschappij waarbij wij geboekt hebben vandaag geen boten meer vertrekken.

We rijden dankzij de kampeerapp naar een camperparkeerplaats in het centrum van de stad. Het is niets meer dan een 24-uurs parkeerplaats, er zijn geen voorzieningen als toilet en water, maar dit hebben we in principe ook niet nodig. 

We lopen naar een leuk toeristisch haventje bij de vismarkt. We pakken een terrasje en eten en drinken wat, tot het tijd wordt om naar bed te gaan. Bij de camper laten we ons door de jongens overhalen tot nog een laatste filmavondje in de camper voor we echt gaan slapen.

Morgen weer de wekker zetten voor de boot van 06.45 uur naar Hirtshals.

Advertentie