We hebben heerlijk geslapen, we beginnen eindelijk te wennen aan de harde camperbedden. We hebben geluk met het weer. Er is weer regen voorspeld, maar het is droog en de zon probeert af en toe door te breken.

We ontbijten, ik draai een wasje, en als we helemaal klaar zijn, trekken we onze wandelschoenen aan voor een stevige wandeling naar een waterval. Het is een wandeling van zo’n 5km berg op, en uiteraard daarna weer 5km berg af.

De eerste kilometer is een trap langs een waterval naar het Fjordcenter bovenin het dorp. Daar begint de wandelroute pas echt. Het is een nat en glibberig, rotsachtig pad. Halverwege staat een leuke, authentieke boerderij waar we een kop koffie drinken. We zijn zo’n 400 meter gestegen. Nog zo’n 250 meter te gaan.

Als we een beetje uitgerust zijn, gaan we weer verder. De route eindigt bij een waterval, waar we achter kunnen staan. 

Bink leeft zich helemaal uit tijdens de tocht. Ze is weer helemaal opgeknapt en we merken dat ze went aan het wandelen. Als een ware berggeit loopt ze voor ons uit en als ze echte geiten tegenkomt wil ze brutaal met ze gaan spelen. 

Als we op de camping terugkomen zijn we moe, maar voldaan. Wat een geluk hebben we gehad met het weer. Bij de camper maken we een plan voor onze laatste anderhalve week. We willen graag nog naar Bergen en de Preikestolen beklimmen. Verder zien we wel. De weersvoorspellingen zijn niet al te best, maar we hadden ook niet verwacht dat het 30 graden en zonnig zou zijn de hele vakantie.

Advertentie