Niet al te ver van Geiranger ligt de Jostedalsbreen. De grootste gletsjer van Europa.Het maakt ons niet uit waar we overnachten, we rijden richting de gletsjer en we zien wel.

Na een stop in een informatiecentrum besluiten we een van de uitlopers te bekijken. Een schitterende route langs een groen bergmeer, waar we er achter komen dat PJ de absolute kampioen is in de 500meter achteruit rijden met een camper. De weg is zo smal, camper en auto’s/bussen kunnen elkaar alleen passeren bij speciale passeerhavens. 

Als we een eindje na zo’n haven 2 touringcars tegen komen die onze kant op rijden, moeten we achteruit. PJ rijdt gewoon het 7 meter lange koekblik waarmee we op vakantie zijn op de spiegels achteruit (bochten in de weg zijn geen probleem). Als we in de passeerhaven zijn, krijgt hij applaus van beide buschauffeurs. Wat een held!!

We rijden tot aan het eind van het dal. Daar zien we de indrukwekkend grote gletsjer het dal instromen. 

We kunnen niet zo dichtbij komen als bij de vorige gletsjer, maar het uitzicht is prachtig. Als we het dal uitrijden, besluiten we op zoek te gaan naar een camping. Eerst halen we een paar boodschappen, en dan rijden we naar een camping in een volgend dal. 

Het is nog vroeg in de middag als we op een prachtige camping aan een bergmeer aankomen. We staan tussen de bergen, waar we de gletsjers vanaf de campingplaats zien. De camping verhuurd kano’s, waterfietsen en roeibootjes aan de campinggasten, dus de jongens vermaken zich prima. PJ gaat een rondje hardlopen en ik duik in mijn boek. Het zonnetje schijnt, we hebben weer een heerlijk vakantiegevoel.

Als PJ terug komt van zijn rondje hardlopen gaan we met z’n vieren op de waterfiets het meer op om de grote gletsjer aan het einde van het dal te bekijken. Het uitzicht vanaf het meer is nog mooier dan vanuit de camper. 

Als we terug op de camping zijn balen we dat we geen bbq spullen gekocht hebben. Deze mooie dag verdient een gezellige afsluiting rond een vuurtje. Als het eten klaar is, is het flink afgekoeld, we besluiten toch maar in de camper te gaan eten.

Er is super goede wifi op de camping, dus we besluiten maar een film-avondje te houden. We downloaden een aantal films van Netflix, zo hebben de jongens de komende dagen onder het rijden ook weer wat te kijken.

Advertentie