We verlaten De Lofoten voor ons volgende reisdoel. We hebben het idee om naar de de Noordkaap te gaan definitief laten varen. We zakken af naar het zuidwesten, richting het Geiranger fjord. Dit afzakken is een aardige onderneming, het Geiranger fjord ligt namelijk zo’n 1.200km zuidelijker.We trekken er in totaal drie dagen voor uit. 

Het weer laat ons ook een beetje in de steek, het is namelijk een flink stuk kouder en er vallen met enige regelmaat flinke buien. Van zwemmen in fjorden of bergmeertjes is dus geen sprake meer. 

Op dag 1 rijden we van De Lofoten naar Straumen, net iets boven Fauske. We blijven nog boven de poolcirkel. Deze route hebben we nog niet eerder gereden. Op de eerste camping is het droog als we aankomen. We doen een poging om te barbecuen, maar na een uur of twee en een halve liter aanmaakvloeistof is de lol er wel een beetje af. 

Op dag 2 rijden we naar Namsskogan. Daar hebben we op de heenweg naar het noorden een mooi klimbos gezien. Het is regenachtig als we aankomen, en het klimbos blijkt voor kinderen tot 1,40 meter te zijn… 

Op dag 3 is de bestemming Sunndalsora, of een camping daar in de buurt. Het wordt kamperen bij de boer aan een fjord in Alvund. Het is jammer genoeg niet regenachtig meer, het giet. Af en toe lijkt het iets droger en dan wordt wel een poging gedaan om een potje te voetballen, maar dat mag geen naam hebben. In Nederland is er een hittegolf, wij zitten met lange broek en trui in de camper en verlangen best wel een beetje naar wat van die warmte.

Advertentie