Het is droog als we opstaan, wat een geluk. We eten snel wat en gaan op weg naar de tram om in het centrum van Bergen te komen.De stad is groter dan we verwacht hadden, maar het centrum is toch klein en compact.

Er liggen drie grote cruiseschepen en het is redelijk druk. We drinken eerst een kop koffie en dan begint het toch wat te regenen. 

De mannen schuilen in een kerk, zij zijn zo eigenwijs dat ze geen jas aan hebben getrokken. Ik blijf met mijn regenjas buiten bij Bink, die mag nl. in Noorwegen nergens naar binnen.

We lopen naar de haven, daar is een vismarkt. Ook daar zien we de Bryggen, oude houten vissershuisjes uit de 18e eeuw. We gaan op een terrasje zitten en de zon breekt door. Wat een geluk!

Na twee rondjes (van ca. 30 euro per stuk), lopen we verder. We lopen nog wat door de stad, lunchen op de vismarkt en pakken nog een terrasje, terwijl de jongens op zoek gaan naar souvenirs. Makkelijk, dat ze nu zo oud zijn dat ze zichzelf even kunnen redden.

De stad is niet zo groot, als we uitgekeken zijn gaan we terug naar de camper. We maken nieuwe plannen voor de volgende dagen. We willen graag nog iets actiefs doen, anders dan wandelen, maar we weten nog niet precies wat.

Advertentie