Vandaag vertrekken we vanaf de camping in Rognan richting Bodo. Daar pakken we de veerboot naar De Lofoten. 
Vannacht heeft het flink geregend, maar als we opstaan staat de zon alweer enkele uren te prikken aan de hemel. 

Het is wederom een prachtige rit naar Bodo. We rijden langs het fjord en het is eb, dus de kleine roeibootjes liggen op het droge. Het verschil tussen eb en vloed is hier behoorlijk groot, het bruin van de zeebodem steekt mooi af tegen het groen van de omgeving.

Als we in Bodo aankomen hebben we nog even tijd voor we de boot op moeten, we kijken een beetje rond op de kade en eten een giga softijsje. De Hurtigruten cruiseboot meert aan en we zien hoe gesmeerd het lossen van de passagiers gaat.

Ons veerbootje is superklein vergeleken bij de Hurtigruten boot. We vragen ons af of we allemaal wel op de boot passen.

Gelukkig is het geen probleem, het past, en een half uurtje later varen we uit voor een tocht van zo’n vier uur over het Vestfjorden, richting Moskenes.

De tocht is prachtig. We varen tussen de rotseilandjes door. Her en der staat nog een huisje op een eiland. Bizar dat daar mensen wonen. Een dik uur voor we aanmeren komen De Lofoten al in zicht. PJ gaat ieder kwartier naar buiten om een paar foto’s te maken. Het ziet er veelbelovend uit.

Zodra we aanmeren rijden we richting A. Het zuidelijkste dorpje op De Lofoten. Het kronkelende weggetje gaat langs prachtige houten vissershuisjes en strak langs groene bergwanden. 

We parkeren de camper op een camping en gaan te voet het dorpje verkennen. A is een groot openluchtmuseum. Prachtige houten vissershuisjes op palen tegen de rotsen aangeklemd. Er is een bar/restaurant waar het gezellig druk lijkt te zijn, waar we besluiten te gaan zitten, we zijn wel toe aan een biertje en een wijntje. 

Onder het genot van een hapje en een drankje zien we de ene na de andere visser zijn oogst binnenhalen, terwijl de zeemeeuwen een bijbehorend lawaai maken. Het barpersoneel heeft geen haast, en wij ook niet. Wat een heerlijk plekje. 

We appen wat jaloersmakende foto’s naar de familie voor we teruglopen naar de camper. We zijn heel benieuwd wat De Lofoten nog meer voor ons in petto hebben.

Advertentie