We hebben uitgeslapen. Dat betekent dat we om negen uur wakker zijn geworden in plaats van half acht of acht uur.Het is zondag, de bakker is helaas dicht, evenals de supermarkt. Ik haal verse broodjes bij het tankstation. 

Na het ontbijt gaan de mannen kijken wie het snelst kopje onder het water in durft. Het water van het fjord is een stuk kouder dan het bergmeertje van de dag ervoor. 

Siem en PJ durven allebei echt kopje onder. En komen zodra ze dit gedaan hebben zo snel mogelijk het water uit rennen. Brrrrr…

Ik installeer me lekker met een boek en een kop koffie in de zon, terwijl Luuk de schaduw van de camper op zoekt. Als de mannen opgedroogd zijn verdwijnt Siem ook in de camper en gaat PJ een rondje hardlopen. 

Meer dan een beetje zitten, hangen, voetballen, lezen, trampolinespringen en wat wasjes draaien doen we de hele dag niet. En nog voor het avondeten vraagt de eerste al uit verveling: “Waar gaan we morgen heen, wat gaan we morgen doen?”

Een rustdag op de camping, een dag echt niks doen, da’s niks voor de Wandering Willemse’s. Morgen gaan we door naar de volgende bestemming: De Lofoten. Zo ontzettend benieuwd wat dit mooie land nog meer voor ons in petto heeft.

Advertentie