Een rustdag bij de familie Willemse betekent een dag van weinig activiteiten. Doorgaans is dit een dag die we al cruisend in de camper doorbrengen naar de volgende kampeerplek. Zo ook vandaag.De kids kijken een filmpje, gamen wat of appen met hun vriendjes (ze hebben hier nl. gewoon 4G helaas….) en pa en ma zitten voor in de camper. PJ rijdt en ik zorg voor koffie en de nodige versnaperingen. Prima taakverdeling!

Vandaag hebben we echter een ziek hondje mee. We zijn er niet over uit of ze nou oververmoeid is of wagenziek, hoe dan ook, het is echt heel sneu voor het beestje. Als een Beagle niet eet, dan mankeert ze wat.

We stoppen regelmatig, veelal gedwongen, omdat ons kleine hondje ziek voor de camperdeur gaat staan. En als we op de volgende camping aankomen gaat ze gedwee onder de camper in de schaduw liggen. Daar kan ze ongestoord uitrusten en bijkomen. 

Om beurten gaan we lekker zwemmen in het riviertje om af te koelen. We staan op een camping in Grong, genaamd Langnes, en PJ ziet in de naam van de camping een woordgrap en speelt in het water dat hij het monster van Langnes is (Langnes/Lochness). Enige overeenkomst valt niet te ontkennen…

Als om 22.30 uur de zon onder gaat wordt het te fris om buiten te zitten. Het is nog steeds licht en in de speeltuin van de camping wordt nog volop gespeeld. 

In de camper maken we plannen voor de volgende dag. We rijden naar een waterval in de buurt, en vervolgens door naar de eindbestemming voor morgen, de grotten van Estaje. Een ritje van zo’n 200km in totaal. Niet te ver, eerst maar eens zien hoe het morgen met Bink gaat.

Advertentie