Peer Gynt is een sprookjesfiguur van de Noorse schrijver Peter Asbjornsen. Hij bedacht deze figuur, toen hij rondtrok door de Rondane bergen. De componist Edvard Grieg heeft, geïnspireerd door zijn verhalen, de prachtige Peer Gynt Suite gecomponeerd, een klassieker die iedereen kent. Vandaag maken we een wandeltocht naar de Peer Gynt Hytta (hut). Een wandeling van zo’n 8,6km (enkele reis). Bepakt en bezakt beginnen we vol goede moed aan de wandeling. We trekken er de hele dag voor uit. De wandeling is vlakker dan het tochtje van gisteren, maar het pad is een soort rotspad, wat de tocht niet bepaald licht maakt. Je moet goed kijken waar je je voeten neerzet. Bink leidt de weg, wij volgen gestaag. 

Net voor de hytta komen we bij een prachtige waterval. Het water is kraakhelder, je zou er bijna een duik in willen nemen, maar als we even voelen, laten we dit plan gauw varen, zo koud…

Bij de hytta nemen we een flinke pauze, voor we hetzelfde pad weer teruglopen. 

Op de camping doen we moe maar zeer voldaan onze wandelschoenen uit. Als we in de wandelapp kijken, zien we dat we 19,5km hebben gelopen. 

Morgen houden we rustdag, dan rijden we weer zo’n 400km verder naar het noorden, naar het volgende natuurpark. 

Advertentie