We hebben de wekker gezet, waarschijnlijk voor de laatste keer deze vakantie. We moeten de veerboot halen en omdat we gisteren zoveel file hebben gehad, moeten we vandaag verder rijden dan verwacht. Keurig op tijd bereiken we de veerboot. We varen van Frederikshavn naar Göteborg. Een boottocht van zo’n 3 uur. 

Als we net een paar minuten in de rij staan komt een paar rijen verder van ons een oude auto aanrijden. PJ helemaal enthousiast, een babyblauwe Mustang Shelby. Onderweg waren we al een oude Mustang met caravan gepasseerd, nu moest hij natuurlijk even kijken en een praatje maken met zijn Mustang-vriend maken. Helaas voor PJ blijkt de Zweed amper een woord Engels te spreken.

Als de indrukwekkend grote boot aan komt varen stappen we weer in de camper. We laten ons de boot op gidsen en staan helemaal vooraan. 

Omdat we als een van de eersten aan boord zijn, kunnen we gemakkelijk een plekje vinden om te zitten. Een prima bankje, die tocht die komt wel goed.

Als de kust van Zweden in zicht komt lopen we even naar het bovendek. Göteborg ziet er leuk uit, maar we zijn gekomen voor de natuur, dus we laten de stad snel achter ons.

We zoeken een camping op een van de eilandjes voor de kust. Bij aankomst blijkt het een mega-camping te zijn. We zijn blij dat we onze vouwfietsen mee hebben, want een tripje naar de douches is bijna niet te lopen.

Het is heerlijk weer en we zitten lekker lang buiten.

Advertentie