We hebben in alle rust thuis de camper ingepakt. Weer eens wat anders dan 4 weken kleding in een paar koffers stouwen. Hangmat mee, badmintonsetje, voorraadje wijn en wat biertjes, de lievelingscruesli van de kinderen, wel relaxed zo.
We vertrekken rond 7.30 op zaterdagmorgen. De reis gaat naar het noorden, via Duitsland, Denemarken, de veerboot naar Zweden, dwars door Zweden naar de Noordkaap. En dan via Noorwegen weer terug. De belangrijkste doelen voor de vakantie: Noordkaap, De Lofoten, bergen, fjorden, mooie natuur en rust. Dat zou toch geen probleem moeten zijn…

We hebben er reuze veel zin in, niet alleen omdat we zo toe zijn aan vakantie, maar vooral ook omdat Bink deze keer mee gaat.

Om in Denemarken, Zweden en Noorwegen te komen moeten we door Duitsland. Daar is geen ontkomen aan. En waar in Duitsland geen ontkomen aan is, zijn files. Wat een drama…

De ene Baustelle na de andere, van 5km file tot 20km file, die Duitsers kunnen dat toch altijd weer goed plannen in de zomervakantie wanneer heel Europa door hun land heen moet naar hun vakantiebestemming. 

Veel later dan verwacht bereiken we de grens met Denemarken. De files zijn opgelost en we zoeken een camping. We vinden zo’n 5km van de snelweg een rustige camping in een appelboomgaard aan een meertje. De dame bij de receptie vraagt waar we naartoe op doorreis zijn en als ik antwoord wat onze route is, waarschuwt ze ons voor de verschrikkelijke bosbranden in Zweden. 

We gaan eerst eten, voetballen wat en nemen een duik in het meertje, daarna beramen we ons op onze plannen voor de volgende dag. We besluiten Zweden links te laten liggen en direct richting Noorwegen te rijden. Daar zijn geen bosbranden en dan zien we wel hoever we richting het noorden komen. Of de Noordkaap nog haalbaar is weten we niet zeker, dat zien we over een week wel weer.

Advertentie