Als we wakker worden is de lucht grijs. Volgens de weersvoorspellingen blijft het de hele dag zo. Jammer, maar wel fijn voor onze roze huidjes…We ontbijten rustig en maken ons klaar voor vertrek. We hebben gisteravond wat gezocht naar tripjes op het water, waar je dolfijnen kunt spotten.

Over het algemeen hebben we niet zo veel geluk met het spotten van zeedieren, en de heren hebben geen zeebenen, dus heel veel zin hebben de jongemannen nog niet. 

We boeken een tocht van 2 uur op een zeilboot. Het water is heel kalm en de boot is best groot. Het valt enorm mee met de golven, dus deze keer gelukkig niemand zeeziek. We hoeven de baai niet eens uit om de dolfijnen te zien. Binnen 10 minuten is het al raak en spotten we twee mannetjes. We zeilen wat verder want de kapitein heeft gehoord dat daar een grote groep dolfijnen is. 

Weer 10 minuten later, precies op de plek waar de kapitein ze had verwacht, ligt een hele groep dolfijnen te spelen in het water. Wat een mooi gezicht! We zeilen een beetje om het groepje heen en ze komen heel dicht bij de boot. Prachtig! Wat een super mooie, elegante beesten, je raakt niet op ze uitgekeken.

Zij echter wel op ons, en als ze wat van ons weg zwemmen, zeilen wij verder. De wind is wat aangetrokken, de grijze lucht is verdwenen, het is heerlijk zeilweer. Siem mag nog even achter het roer, het is genieten.

Op de weg terug zien we de groep dolfijnen nog even, ze komen ons nog even gedag zeggen. 

Voor we terug naar het appartement gaan halen we nog even wat boodschappen. Vandaag ga ik voor het eerst deze vakantie zelf koken. We zwemmen nog even, eten een lekker bord spaghetti en kijken een film. Heerlijk zo’n relax vakantie! Vanaf morgen moet PJ weer aan de bak. De beurs in Orlando start. 

Advertentie