We hebben vanmorgen besloten dat we het Hollywood bord willen bekijken. Vier jaar geleden hebben we dit alleen van een enorme afstand gezien, nu willen we kijken of we er dichter bij in de buurt kunnen komen.

Er loopt een wandelpad van het Griffith observatorium (in Griffith Park) naar een mooi uitzichtpunt op de letters (want je mag er namelijk niet dichtbij komen/ze aanraken). Het is een wandelingetje van 3 mijl. Geen probleem voor ons.

Het is zondag en verschrikkelijk druk in het park. We zijn kennelijk niet de enigen die het plan hadden gevat om hiernaar toe te gaan. Ongeveer een kilometer of 2,5 van het observatorium vandaan kunnen we de auto aan de kant van de weg parkeren. Veel te ver om er naar toe te lopen en dan nog aan de wandeling te moeten beginnen, vinden wij. We besluiten om met de auto zo dichtbij mogelijk te komen.

We slakkeren bult op door Beverly Hills. We bewonderen de ene na de andere prachtige villa, tot we op een punt komen dat we niet verder mogen. Siem en ik lopen de auto uit en zien om de hoek al een aantal letters. Terwijl PJ en Luuk de auto keren, lopen wij iets verder om een paar mooie foto’s te maken. Haha, doel bereikt, zonder een enorme wandeltocht te hoeven maken. Daar hebben we schik van.

Onze volgende stop is Rodeo Drive. Op zoek naar de Bugatti Veiron die we 4 jaar geleden daar geparkeerd hebben zien staan. De Bugatti zien we helaas niet, maar er staan voldoende andere mooie auto’s. Terwijl de mannen zich vergapen aan de auto’s wordt ik door een verkoper zijn (cosmetica) winkel ingepraat om een of ander nieuw crèmepje uit te proberen. Hij doet ‘gratis’ 1 oog, om me het effect te laten zien: een facelift zonder operatie, kennelijk vind hij dat ik het nodig heb???. Tja, dat krijg je als je veertig bent, zucht… Het effect van de crème is best zichtbaar, maar als hij de prijs zegt (595 dollar), bedank ik hem hartelijk.

Op de terugweg naar ons appartementje stoppen we nog even bij de 3rd Street Promenade om wat te shoppen. Het is er gezellig druk. Helaas hebben de mannen het, zoals gebruikelijk met shoppen, na een klein half uurtje wel gezien. We spreken af dat zij naar het appartement terug gaan om vervolgens nog even naar het strand te gaan, en ik ga nog even lekker alleen winkelen en loop dan terug naar het appartement.

’s Avonds pakken we de auto om in Venice Beach een hapje te gaan eten. We belanden in een super gezellig eetcafe, waar een Reggae-band live muziek maakt. Wat een heerlijk sfeertje.

Advertentie