Onze laatste volledige dag in Amerika. Een hele bijzondere dag, want vanmorgen is er een coast-to-coast volledige eclipse. Die pakken we toch maar mooi nog even mee. We installeren een speciale app op onze telefoons en iPads, en vertrekken op tijd naar het strand, want het zal er wel druk zijn.

We zijn de enigen op het strand. Bizar. In de media is het zo’n beetje het hoogtepunt van het jaar, maar niet op Santa Monica beach…

Na de eclipse lopen we naar Santa Monica Pier waar we voor de jongens polsbandjes kopen waarmee ze onbeperkt in alle attracties mogen. Aan het begin van de middag huren we wat fietsen en maken we een heerlijke fietstocht langs het strand over Muscle Beach. Het strand wordt hier zo genoemd vanwege alle patsers die hier in hun ontblote bovenlijf langs het strand sporten.

We kopen wat souvenirs, drinken wat in een barretje, gaan nog even zwemmen en fietsen terug naar de Pier om te eten en nog een laatste keer (maar nu in het donker) een rondje langs alle attracties te doen. Een heerlijke dag ter afsluiting van onze vakantie. Licht roze/rood verbrand stappen we vermoeid onze bedden in.

Advertentie