Voor de laatste 3 nachten van onze vakantie hebben we een Airbnb geboekt vlakbij het strand in Los Angeles. Aangezien we al bijna in Los Angeles zijn, probeer ik vanochtend of we nog een extra nacht in de Airbnb bij kunnen boeken. Een extra dagje strand/LA lijkt ons wel wat.

Helaas is het appartementje dat wij hebben gehuurd niet beschikbaar, en is de eigenaresse van de Airbnb zelf ook op vakantie, dus slecht bereikbaar. In afwachting van haar antwoord besluiten we om te vertrekken naar een camping met iets meer faciliteiten: fietsverhuur, springkussen, wandelpaden in de omgeving en uiteraard een zwembad.

De camping ligt in het noorden van Los Angeles, bij het plaatsje Acton in het Los Angeles National Forest. Ondanks de korte afstand, zijn we toch ruim een halve dag onderweg naar de camping. We rijden door de voorsteden van Los Angeles, en ondervinden de nadelen van het drukke verkeer in de grote stad. Dat zijn we niet meer gewend naar bijna 4 weken regelmatig het gevoel te hebben gehad dat je de enige bent op de hele weg.

Op de camping hebben we een heerlijke schaduwplek onder een grote boom. Het is heel rustig op de camping, de extra faciliteiten zijn niet beschikbaar, tot grote teleurstelling van de jongens. Gelukkig is dit maar van korte duur, want zodra de tent staat wordt de zwembroek al weer aangetrokken en liggen ze al weer in het zwembad.

We hebben geen telefoonbereik, amper WiFi, dus we gaan er maar van uit dat die extra dag Airbnb niets meer wordt. Dan maar een extra dag op deze camping, dat is ook geen straf. Pieter-Jan verheugd zich erop dat hij een flink eind kan hardlopen in de bergen.

In het dorpje halen we nog een paar boodschappen, niet teveel meer, want we moeten onze voorraad een beetje opmaken. Uiteraard moet er wel weer gebarbecued en een weer een kampvuur gemaakt worden. Deze avonden bij het kampvuur gaan we wel missen als we straks weer thuis zijn.

Advertentie