Als eerste moeten de Arcade passen leeg vandaag. Daar ontkomen we niet aan.

Met licht gevoel van twijfel checken we uit. Was toch wel heerlijk, twee dagen luxe van een hotel. We zijn heerlijk bijgetankt en gaan vandaag onze tocht over de Route 66 hervatten.

Eerst moeten we naar de Gold & Silver Pawn shop. Die van de tv-serie met Chumlee, de Old Man, Rick en Corey. De winkel is inmiddels een toeristenattractie geworden en de heren laten zich er helaas amper ‘live’ zien. Wel jammer eigenlijk.

Daarna bezoeken we de Hoover Dam. Deze ligt toch op onze weg. Dit keer maken we geen tour door de dam, dat hebben we de vorige keer als gedaan, daarvan kunnen de jongens zich alleen niets meer van herinneren. De dam blijft even indrukwekkend.

In Kingman hervatten we de Route 66. Even lijkt het erop dat PJ terug naar Chicago wil rijden, want we rijden de Route naar het oosten…

Na een kort bezoek aan een autohandelaar in ‘American Classics’ keren we om en rijden richting Oatman. Een ghosttown overgenomen de ezels. Ook hier zijn we al eens geweest, maar de route er naar toe en het dorpje zelf zijn nog even prachtig. Bergen, woestijn, cactussen en het oude versleten wegdek van weleer.

Ons einddoel van vandaag is Needles. Het dorp en de camping liggen er een beetje treurig bij in de hitte, maar het zwembad is heerlijk, de chili van de bbq smaakt prima, en we slapen voor het eerst in de tent zonder het dak. Het is super helder en een hele bijzondere ervaring om zo vanuit je bed naar de sterrenhemel (Melkweg) te kunnen kijken. Weer eens wat anders dan het neon-licht van de avonden hiervoor… wat een unieke reis is het toch.

Advertentie