We hebben er ongelooflijk veel zin in vandaag. Na het voorproefje van gisteren, vertrekken we vandaag naar de Grand Canyon (South Rim).

Vier jaar geleden zijn we hier ook al geweest, maar het is zo eindeloos mooi, we moeten hier absoluut weer naartoe.

Het is een rit van zo’n 250 kilometer en we maken een tussenstop bij een Trading Post om wat souvenirs te scoren. De jongens hebben allebei een Route 66 petje, waarop ze van alle attracties/hoogtepunten die we bezoeken pins verzamelen. De petjes beginnen al aardig vol te raken ondertussen.

Als we het Nationaal Park oprijden horen we dat er nog plek is op een van de campings. We worden geadviseerd daar eerst naartoe te rijden en een plekje te ‘claimen’.

Gelukkig is de camping om de hoek. We zetten onze tent op op een ongekend mooi stukje natuur, aan de rand van de Grand Canyon. We blijven twee nachten.

Als we klaar zijn stappen we in de auto om het park te verkennen. Vanaf onze camping is het 41 mijl naar het bezoekerscentrum. Het is absoluut geen straf om dat stuk te moeten rijden, vlak langs de rand van de Canyon. De reactie van de kids bij het eerste weerzien met de Canyon is onvergetelijk. Ze hebben allebei de afgelopen jaren een keer een spreekbeurt gehouden over de Grand Canyon, maar waren allebei vergeten dat het zo groot is.

Bij het bezoekerscentrum zoeken we ons een wandeling uit die we de volgende dag gaan maken. We gaan de South Kaibab Trail een stukje de Canyon in lopen. Een wandeling van 9,6 kilometer. 4,8 kilometer naar beneden tot Skeleton Point en vervolgens hetzelfde stuk weer naar boven. Mooi!!!

We halen nog wat boodschappen voor de avond en dan houden we het voor gezien. Een relaxed avondje op de camping bij het kampvuur. Zeker niet verkeerd.

We barbecuen nog maar weer eens een keer en luisteren naar mooie muziek bij het vuur. De wijn en het bier smaken prima en als we op verzoek van Siem het feestje binnen voortzetten vallen we allemaal snel in slaap.

Advertentie