Sjee, wat was het koud vannacht. We hebben voor de jongens voor ieder een eigen slaapzak gekocht, maar voor onszelf enkel een fleece dekentje. Tot nog toe was dat voldoende, maar kennelijk koelt het hier ’s nachts behoorlijk af. Tja, daar hadden we in de camper geen last van…

Als we na het ontbijt weer een beetje opgewarmd zijn vertrekken we richting bezoekerscentrum. Van daar vertrekken de bussen naar de South Kaibab Trail. Er zijn twee trails die de canyon ingaan: de Bright Angel trail en de South Kaibab Trail. De eerste hebben we vier jaar geleden een stuk gelopen, vandaar dat we nu voor de South Kaibab hebben gekozen.

Het is bewolkt, maar de wolken zorgen voor een welkome schaduw. De temperatuur is inmiddels al weer ver boven de 30 graden. Bepakt met water en koekjes vertrekken we naar de trail. We hebben ieder een flesje water, dat was vier jaar geleden voor de Bright Angel trail meer dan voldoende, daar kun je op een aantal punten je flesje opnieuw vullen. Hier ontdekken we echter dat dat niet kan. Zuinig aan doen dus…

Als we halverwege de heenweg zijn houden we de eerste pauze. De koekjes en het water smaken prima, maar we moeten nog eens zo ver en dan nog de hele klim naar boven… dat wordt nog een dingetje. Bovendien komen er zeer dreigende zwarte wolken boven de rand van de canyon vandaag. Voor deze keer kiezen we met ons verstand en niet met ons gevoel: we gaan terug. We willen niet in een mega onweersbui komen te zitten tegen de wand van de canyon.

Zonder geklaag en met een behoorlijk tempo lopen we naar boven. Zodra we als sardientjes in een blikje in de bus gepropt wegrijden van de rand van de canyon barst het onweer los. Goede beslissing dus…

De zon laat zich niet meer zien vandaag, maar het blijft droog. Voor het eerst deze vakantie trek ik een lange broek aan, en die blijft ook tijdens de nacht aan. Het zal me niet nog een keer gebeuren dat ik het weer zo koud heb.

Als we naar bed gaan kijken de jongens nog een filmpje in de tent. Het blijft bizar, in ‘the middle of nowhere’ film kijken in een tent, maar het kan, dus waarom niet?

Advertentie