Om zeven uur worden we wakker van de zon die de tent in brand. Het is al minstens 30 graden. Na het ontbijt vertrekken we naar Horseshoe Bend. Dit is een grote bocht in de Colorado rivier, die zijn naam dankt aan de vorm: een hoefijzer.

Het is er nu nog rustig. Toen we er gisteren langsreden was de parkeerplaats vol en stonden de auto’s en campers al langs de weg geparkeerd. Vanaf de parkeerplaats is het uitzichtpunt ongeveer een kilometer lopen door het losse zand. De jongens hebben slecht gegeten en lopen behoorlijk te klagen. Het is ook warm, de dagen intensief en de nachten kort.

Zodra we bij het uitzichtpunt zijn is de slechte bui weg. Alweer het zoveelste pareltje van moeder natuur.

Als we verder rijden passeren we de Colorado rivier, rijden we langs de Marble Canyon, het Vermillion Cliffs National Monument en door het Kaibab National Forest. Stuk voor stuk prachtige plekken.

De North Rim (noord kant) van de Grand Canyon is heel bijzonder. De weg loopt af en toe spannend dicht langs de canyon-rand op. Er zijn vele uitgezette wandelroutes (trails) en we kiezen ervoor twee korte trails te lopen (we hebben tenslotte al 2 kilometer in de benen). De eerste is een tocht van 800 meter heen-en-terug. Met een lekker klimmetje. We zitten hier op zo’n 2500 meter hoogte, en we voelen dat de lucht wat ijler is. De tocht is echt prachtig. Tussen de dennenbomen, met in iedere bocht wel weer een ander uitzicht op de Grand Canyon. Bij het eindpunt worden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht en een geweldige rots, die we als ware berggeiten even moeten beklimmen voor nog mooiere foto’s.

Na een lunch in het supermooie bezoekerscentrum, rijden we naar de tweede trail (de derde van de dag). Deze is in totaal 1,4 kilometer en heeft twee uitkijkpunten. Bij een van de uitkijkpunten Kun je helemaal naar Hopi Point kijken, dit is een toren aan de zuidkant van de Grand Canyon.

Moe maar zeer voldaan rijden we terug naar de camping. Het weer is omgeslagen, dus laten we het zwemmen in Lake Powell maar even zitten.

Na het avondeten duiken de jongens het zwembad maar weer eens een keer in, terwijl wij een wijntje drinken met Thomas en Tamara, twee medekampeerders uit Zwitserland, waarmee we ons kampeerveldje delen. Een mooi en gezellig eind van alweer een fantastische dag.

Advertentie