Antelope Canyon staat al op onze ‘verlanglijst’ sinds de eerste Amerika-reis. Evenals Horseshoe Bend. Door tijdnood hebben we het destijds overgeslagen, maar deze vakantie staan ze als highlights gepland. We hebben er zin in.

Na een koele nacht in de teepee, vertrekken we vol goede moed noordwaarts.

De rit is prachtig, zeker zodra de eerste canyons opdoemen in de verte. Over de prachtige Antelope Pass op naar Page.

Ieder kilometer die we rijden stijgt de temperatuur. Vannacht was het nog 9 graden, bij de Antelope Canyon ticketverkoop is het 37 graden Celsius.

We kopen kaartjes voor 3 uur s’middags. Het is er ontzettend druk, chaotisch en het barst er van de Chinezen. Als we onze kaartjes hebben gaan we op zoek naar een camping. Luuk en Siem duiken, zoals gewoonlijk, weer meteen het zwembad in, terwijl wij de tent opzetten in de brandende zon.

Om een uurtje of twee vertrekken we naar de canyon. Eerst even langs de Walmart, want Luuk is uit z’n zwembroek gescheurd… niet omdat ie niet meer past, maar ik denk doordat hij door veelvuldig gebruik gewoon tot op de draad versleten is.

Bij de Canyon is het nog steeds druk en chaotisch. Na een half uurtje wachten worden we als een kudde schapen achter een gids aan in een semi-overdekte wachtruimte gedreven. Een lange rij bij de Efteling is er niets bij. Langzaam schuiven we naar voren en mogen we de trap af de Canyon in.

Het is prachtig, maar super druk. Iedereen dringt voor om de mooiste foto’s te maken.

Hoe verder we de Canyon inlopen hoe rustiger het wordt. Dan is het pas echt genieten. Wat een bijzonder plekje.

Als we de Canyon uitlopen is het al half zes geweest. Het is nog steeds bloedheet, dus we gaan lekker zwemmen in Lake Powell. Het water is heerlijk en het is lekker rustig. We koelen heerlijk af. Zodra de zon ondergaat gaan we weer naar de camping. Nog even snel boodschappen halen voor het avondeten en het ontbijt.

Tijdens de bbq maken we plannen voor de volgende dag. Morgen Horseshoe Bend en de noord kant van de Grand Canyon. Weer nieuwe plekjes van dit prachtige land ontdekken. Zo’n zin in!!!

Advertentie