De wekker gaat… het is pas zeven uur! We hebben een lange reis dag voor de boeg: 500 kilometer naar Flagstaff, en een aantal mooie sites om te bekijken onderweg.

We laten Alburquerque achter ons, zonder een bezoek te brengen. Als we op Old Highway 66 zitten (de route van ’26 tot ’37. Komen we terecht in een stuk waar ze aan de weg aan het werken zijn. De wegwerkzaamheden ogen een beetje chaotisch. Over 26 mijl moeten we 3 keer stoppen om vervolgens achter een volgauto een stuk van slechts 1 rijbaan te mogen rijden. Een geintje wat een vertraging van een klein uur oplevert. Balen!!!

Als we weer op Interstate 40 zitten (omdat hier het merendeel van de originele route weg is of in zeer slechte staat), verlaten we New Mexico en rijden we Arizona in.

Tot onze verbazing gaat de klok weereen uur terug, dus hebben we de vertraging van vanmorgen weer goedgemaakt. We stoppen bij de Painted Desert/Petrified Forest National Park.

Wat een prachtig park! Het landschap is zo mooi, wat een hoeveelheid aan kleuren…

Het eerste deel van het park is de Painted Desert, het tweede deel is het Petrified Forest. Een bos is er niet meer, maar miljoenen jaren geleden stonden hier reuze bomen. Stammen hiervan zijn versteend en de grond ligt hier vol mee. Dit versteende hout heeft de mooiste kleuren.

Ook het landschap is hier prachtig. We rijden door Blue Mesa’s, van die bizarre afgeronde bergen in kleuren van grijs naar paars. We rijden naar een parkeerplaats waar we een korte wandeltocht kunnen maken van 1,6 mijl tussen de Mesa’s.

Als we het park weer verlaten rijden we door naar de Berringer Meteor Crater. Uiteraard stoppen we nog even voordat foto’s in van de typische Route 66 stadjes. Bij de krater moeten we 54 dollar!!! (belachelijk) entreegeld betalen. De krater is 136 meter diep en heeft een omtrek van 4 kilometer. We mogen er niet in, balen!!! De entree is alleen voor het bezoekerscentrum en om vanaf een soort van balkon de krater te bekijken. Het is een uniek plekje, maar het voelt wel beetje als geldklopperij. Zeker als je weet dat voor voor 80 dollar, twee jaar lang gratis entree hebben in alle (!!!) Nationale Parken van Amerika.

We rijden door naar Flagstaff, waar we op de camping een teepee (wigwam) hebben gehuurd. De boyz weten niet hoe snel ze uit de auto moeten komen om als eerste de wigwam te kunnen bekijken. Zo snel zijn ze deze vakantie nog niet de auto uit gekomen.

Ik bestel een Domino’s Pizza vanuit de tent en deze wordt nog geen half uur later op de camping voor de tent bezorgd. Dat kan alleen in Amerika, wat een service!

Als het donker wordt koelt het snel af. We zijn moe van de indrukwekkende, lange dag. Nadat we wat nieuwe films van Netflix hebben gedownload voor de jongens voor de komende dagen in de auto, gaan we slapen. Wat een prachtig land, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Advertentie