We snappen de tekst van het liedje ‘Is this the way to Amarillo’ wel. Als we enkel op de borden Historic Route 66 de route hadden moeten vinden hadden we het ook meermaals moeten vragen. Gelukkig hebben we een kaart, 2 routeboekjes en de navigatie. Toch lukt het ons vandaag om een aantal keer de weg kwijt te raken.

Bij vertrek uit het hotel regent het pijpenstelen. We maken een korte stop bij het monument ter nagedachtenis aan de mensen die zijn omgekomen in 1995 door de Oklahoma bomber. Jammer dat het regent, maar ondanks de regen is het een indrukwekkend monument.

Het is een beetje treurige dag. We bezoeken het Route 66 museum in Clinton. En we maken een stop in Shamrock. Daar staat een oud Art Deco Conoco tankstation dat als voorbeeld is gebruikt voor de spuiterij/werkplaats in de film Cars.

We rijden door naar een KOA camping in Amarillo. Met een ‘light breeze’ zoals de man van de camping het noemt met een krachtje of 7, zetten we de tent op. We halen boodschappen en zijn opgelucht als we merken dat de tent niet is weggewaaid. We eten weer lekkere steaks van de bbq en de jongens kijken een filmpje in de tent. Het weer is helemaal opgeklaard, we hebben gehoord dat er een canyon net buiten Amarillo is. Morgen een vol programma dus: canyon bezoeken, downtown Amarillo en steak eten bij The Big Texan (waar je als je een 72 oz. steak incl. bijgerechten binnen een uur op kunt eten, je de hele maaltijd gratis krijgt).

Advertentie