Om 9 uur zitten we al bepakt en bezakt in de auto. De routine komt er al aardig in.

We rijden vandaag naar Oklahoma City: OKC. Het eerste dorpje dat we na Joplin passeren is Galena. Hier staat de auto waaraan de makers van de film Cars de inspiratie hebben opgedaan voor Takel. Er staan 2 exact an Takel gelijkende takelwagens naast elkaar geparkeerd. Evenals de brandweerauto Red en een Plymouth die bijna exact op Doc Hudson lijkt. Ontzettend grappig!!

De route van ong. 400 kilometer voert ons voornamelijk langs boerderijen en kleine dorpjes. Bij enkele boerderijen zie ik schuilkelders in de tuin, wat duidelijk maakt dat we door tornado gebied rijden.

Af en toe zijn we de route kwijt, maar we vinden hem vaak snel weer terug. In Oklahoma City vinden we een hotel in Bricktown, een authentiek deel van het stadscentrum. Het is een gezellig gebied vol bars en restaurants. De jongens spelen wat spelletjes in een Arcade Hall en we eten de lekkerste hamburgers tot nog toe.

In het hotel doe ik een wasje, terwijl Luuk en Siem tot 22.30 uur in het zwembad liggen. Toch ook wel fijn, de luxe van een hotel, zo voor een nachtje. Gelukkig zijn we het er allemaal mee eens, als we morgen een mooie camping vinden, gaan we het liefst toch weer kamperen.

Advertentie