Eureka!!! Daar zijn we beland gisteren. Een buitenstadje van St. Louis. Het was een warme, bewolkte dag met af en toe een buitje. We waren op de hoogte van de weersvoorspellingen, dus een prima dagje om een lekker eind te rijden.

We rijden langs maisvelden, door kleine dorpjes en steden, en langs nog meer maisvelden. Een enkele keer maken we een fotostop, maar niet vanwege de mooie natuur. Het landschap is niet lelijk hoor, maar wel erg van hetzelfde. Wat ons opvalt is dat het overal zo schoon en opgeruimd is. Het gras is gemaaid, de vlaggen hangen aan de veranda’s en de bloembakken zijn allemaal prachtig gevuld. Illinois mag dan wel niet de meest toeristische staat zijn vanwege het mooie landschap, de bewoners zijn uiterst vriendelijk en ze doen ontzettend hun best, dat maakt het zeker de moeite van het bezoeken waard.

Voordat we de staat Illinois uitrijden en Mississippi passeren en de staat Missouri inrijden, hebben we eerst nog een bezoek gebracht aan een Mustang salvage yard, beter gezegd: een Mustang scrap yard!!! De eigenaar zei dat hij meer dan 150 Mustangs op zijn terrein had staan, maar wat een zooi… wij telden zeker geen 150 Mustangs, maar een veelvoud van oude karkassen van auto’s die misschien ooit Mustangs zijn geweest.

In de loods stonden 3 wagens die de beste man aan het opknappen was, daar waren we zeer van onder de indruk. Dat hij van die oude zooi zulke mooie auto’s kan maken!!

Het begint te miezeren als we Missouri inrijden. En als we de camping oprijden miezert het nog steeds. De jongens rennen uit de auto direct op het riviertje naast de camping af, zo kunnen wij rustig de tent opzetten. Toch spannend de eerste keer een nieuwe tent opzetten.

Op de verpakking staat dat de tent in 2 minuten opgezet kan worden, we vragen ons het af. Wordt dit onze eerste echtelijke ruzie???

Probleemloos (uiteraard!!!) staat de tent binnen die 2 minuten. We zijn tenslotte die-hard kampeerders. We bewonderen onze prachtige nieuwe tent, maar merken dat we toch nog even langs de Walmart moeten voor wat kampeerspullen. Terwijl de jongens gaan zwemmen vertrekken wij voor de boodschappen. Als we uit de Walmart lopen hoost het buiten. En nu maar hopen dat de tent waterdicht is…

De jongens lachen en zwaaien naar ons in de stromende regen in het zwembad als we de camping weer op komen rijden. Ze hebben de grootste lol.

De tent staat er prima bij en hij is waterdicht. Altijd fijn om te weten. Zodra het droog is steken we het vuur van de bbq aan en kunnen we (in het donker) gaan eten. Ons echte vakantiegevoel is er weer hoor, extreem genieten!!!

Oh ja, en die muggen van de titel, die zijn er niet. Maar ik moest toch iets verzinnen dat met een ‘M’ begon.

Advertentie