In tegenstelling tot de nacht ervoor was het vannacht heerlijk warm in de camper. PJ had het zelfs zo warm, dat hij de airco midden in de nacht aan wilde doen, wat niet echt lukte. Dat wordt nog wat als we over een paar dagen echt richting woestijn gaan…

Vandaag vertrekken we uit Cody, wederom richting Yellowstone, om daar de de Grand Canyon of the Yellowstone te bezoeken. Daarna rijden we door zuidwaarts, richting het aangrenzende Grand Teton National Park. Een ritje van zo’n 280 km, exclusief de stops. Valt reuze mee…

Onze eerste stop in Yellowstone is bij de Height Rapids, daar waar de forellen in juni en juli tegen de stroom in zwemmen. Het is inmiddels 31 juli, we zijn voor de forellen helaas te laat… De omgeving is echter prachtig.

We rijden door naar onze volgende stop: de Mud Volcano (modder vulkaan). De stank komt je van de parkeerplaats al weer tegemoet. In dit deel van Yellowstone zitten weer erg veel geisers bij elkaar. Enig voordeel is dat je ongemerkt je scheetjes kunt laten, niemand die ze ruikt… Uiteraard is ook hier weer een mooie boardwalk aangelegd. Een ronde van een kleine mijl. We kunnen het op onze teenslippers af. De meeste Amerikanen lopen hier echter volledig in sporttenue, of ze nu atletisch gebouwd zijn, of een big mama kont hebben, alle vrouwen in aerobics broekjes en sportschoenen.

Als we maar net weer onderweg zijn worden we verrast als er een bizon vlak naast onze RV langs de weg staat. We parkeren snel en maken foto’s en video’s. Diverse auto’s rijden door, zonder in de gaten te hebben wat er naast de weg staat. Wat een geluk hebben wij! Zodra er een Chinees midden in ons blikveld op de weg parkeert, zijn we er klaar mee. Snel rijden we door. Tien minuten later rijden we door Hayden Valley. Deze vallei staat er bekend om omdat er veel kuddes bizons grazen. Zo ook vandaag. We maken diverse foto’s en zijn erg onder de indruk van die grote beesten. Wat een koppen (en wat een klein kontje)!!!

We gaan weer verder. De volgende stop op ons To Do lijstje staat al sinds de voorbereidingen voor de trip op ons lijstje: The Grand Canyon of the Yellowstone. Vooraf was ik een beetje bang dat het tegen zou vallen, we hebben tenslotte als de eer gehad de echte Grand Canyon te zien. Deze canyon is lang niet zo groot. Maar de schoonheid van deze canyon heeft ons totaal verrast. Ontzettend veel kleuren, met een prachtige waterval. Het groen er om heen, geen enkele foto of video kan overbrengen hoe het in het echt is. Zo mooi!

We bekijken de canyon vanaf Artist Point. Het heet daar zo vanwege het mooie kleurenpalet. De canyon heeft twee watervallen. Upper en Lower Falls. Vanaf Artist Point hebben we uitzicht op Lower Falls (94 meter hoog). Het is maar een klein stukje naar de volgende parkeerplaats voor de wandeling naar Upper Falls (met z’n 33 meter lang niet zo indrukwekkend).

De volgende parkeerplaats die we aandoen is voor Uncle Tom’s trail. Een wandeling met een trap van 548 treden langs de bergwand naar beneden om bijna aan de voet van Lower Falls te komen. De wandeling is pittig, vooral de weg naar boven, maar halverwege de tocht zien we een prachtige regenboog in de mist boven de waterval hangen. Los van het geweld waarmee het water naar beneden stort. Zo dichtbij zo’n grote indrukwekkende waterval hebben we nog nooit gestaan.

Moe en bezweet stappen we de camper weer in om op pad te gaan. Voor we gaan tanken maken we eerst nog een soort noodstop langs de kant van de weg, want moeders zag een groot gewei in de weide langs de weg staan. We haasten ons uit de wagen en lopen heel stilletjes het veld op. Er staan 3 Elks vlakbij een paar bosjes in de weide. Ademloos aanschouwen we ze, ze trekken zich niets van onze aanwezigheid aan, prachtig!

Onze lunch bestaat uit chips en ijsjes in de camper. Op weg naar Grand Teton stoppen we af en toe om van het uitzicht te genieten. Wat is Nederland toch maar een saai land.

Zodra we Yellowstone achter ons laten en Grand Teton binnengaan verandert het landschap weer. We rijden door een prachtige vallei, omzoomd met grote bergen, waarvan aan een zijde van ons de Teton Range, met zijn bergen van rond de 4.000 meter en minstens 10 gletsjers. We zien de gletsjers vanuit de camper liggen. Heel gaaf. We vinden een prachtige camping aan een riviertje (een riviertje dat ongeveer 100 jaar geleden een plaatsje volledig van de kaart wegvaagde, maar wij maken ons geen zorgen hoor!!!). Morgen dit park maar eens bekijken, maar nu eerst even wat eten, een kampvuurtje maken en van onze avond genieten. Nog onder de indruk van wat we vandaag gezien hebben.

Advertentie