Vandaag zijn we een dagje vrij. Dat wil zeggen, we gaan vandaag niet met de camper op pad. Nou, bijna niet dan. Vanmorgen moeten we nog even boodschappen halen en daarna rijden we door naar een soort van Openlucht museum uit de tijd van Buffalo Bill. Er staan huisjes op een rij die 130 jaar geleden echt in deze omgeving stonden. Sundance Kid, Buffalo Bill en Butch Cassidy hebben zich ooit verschanst in deze huizen. Prachtig om te zien.

Daarna rijden we door naar het centrum van Cody. We hebben de jongens cowboyhoeden beloofd, die belofte moeten we maar eens waarmaken. Cody is best een leuk stadje. Als we bij het eerste souvenirwinkeltje annex restaurantje gaan zitten om wat te drinken, zien we dat daar vanavond een life gunfight georganiseerd wordt. We reserveren een paar stoelen, want die willen we niet missen.

We scoren een paar supercoole hoeden in het centrum en rijden weer terug naar de camping. PJ werkt wat offertes de deur uit. De jongens gaan spelen in de speeltuin (met hoeden op) en mama werkt het blog een beetje bij (alle typefouten er uit, zucht…). Ik draai nog even een wasje en dan is de dag ook zo weer voorbij.

Om 18.00 uur begint de gunfight bij Irma’s in het centrum van Cody. We lopen er heen, het is nog geen mijl lopen. Om 17.30 moeten we er zijn, want we hebben tenslotte stoelen gereserveerd. Bij aankomst zien we dat we helemaal vooraan zitten. Best bizar. Er staan drie rijen dik plastic stoelen langs de kant van de weg voor het restaurant. We gaan zitten en al gauw begint de show.

Eerst komt een verkleedde dame wat vertellen over de sponsors van de show. Een van de sponsoren is de lokale gun leverancier. Ze demonstreert het nieuwste model automatisch geweer (bizar….). De show begint weer met het Amerikaanse volkslied. We schrikken ons kapot van de eerste knal, verder is het een beetje overdreven show. We zitten er wel heerlijk in de schaduw, het is nogal heet.

Na afloop van de show lopen we naar een pizzeria annex brouwerij in de hoofdstraat. Vanavond eten we pizza. De jongen die onze drankjes bestelling opneemt, mag geen bestelling van alcoholische dranken opnemen, want hij is nog geen 21. Dat is raar, die geweren mogen wel, alcohol mag niet…. Vreemde Amerikanen.

De pizza’s smaken heerlijk en doggybags zijn niet nodig, alles wordt tot de laatste kruimel opgegeten.

We lopen terug naar de camping en terwijl ik een kopje koffie zet gooien de jongens nog even over met de bal. We zitten heerlijk buiten, het is zeker nog een graadje of 25. Wat een heerlijke avond. We zijn echt lekker uitgerust (ha, ha…).

Advertentie