Yet another perfect day in paradise. Wat een ongelooflijk mooi park is Yellowstone. We werden vanmorgen na een hele koude nacht (-1 om 8.00 uur in de ochtend) wakker met een strakblauwe lucht. Precies zoals voorspeld. Hoopvol trekken we allemaal een korte broek aan, het is nog wel koud, maar als het goed is wordt het 27 graden.

We rijden vroeg het park in en oh, wat steken die blauwe luchten mooi af tegen de groene weides en donkergroen beboste bergen. Na een kwartiertje zien we een bizon in het hoge gras liggen. Het is redelijk rustig op de weg, totdat we bij de eerste “bezienswaardigheid”, de Lower Geyser Basin komen. De parkeerplaats is vol en nergens kunnen we onze RV kwijt. Komt dat nog wel goed vandaag??

We rijden maar door en maken een paar tussenstops op Picknick areas. Als we bij Midway Geyser Basin komen is er gelukkig voldoende plek. We parkeren en nemen uitgebreid de tijd om alle geisers te bekijken en fotograferen. Bizar al deze gekleurde gaten in de grond met rookpluimen overal. De geur valt ook reuze mee, af en toe een vlaag van rotte eieren, maar die ruiken we in de camper ook geregeld… Op deze plek bevindt zich ook de Grand Prismatic Spring. Een grote bron die helblauw is in het midden en oranje/rood aan de buitenzijde. Om kippenvel van te krijgen zo mooi.

Onze volgende stop is het Upper Geyser Basin. Hier treffen we onder andere de Old Faithfull aan. Als we het terrein van de ouwe getrouwe op lopen zitten er al een aantal mensen klaar op de bankjes en Old Faithfull is al een beetje aan het stomen. We kunnen nog helemaal vooraan zitten en gaan klaarzetten met onze camera’s in de aanslag. Na een aantal keer gedacht te hebben dat het ging beginnen, was de ouwe er – na een uurtje wachten in de zon – dan eindelijk klaar voor. Een indrukwekkend natuurspektakel! Het terrein van het Upper Geyser Basin is erg groot. Er zijn hier veel meer, en veel indrukwekkender geisers dan Old Faithfull. Deze is echter de betrouwbaarste, daarom de bekendste.

We maken een wandeling over het terrein. PJ heeft gelezen dat de Grand Geyser heel erg mooi moeit zijn. Als we daar aankomen hoeven we nog geen 5 minuten te wachten en hij begint te spuiten. Meters hoog en meters breed, 7 minuten achter elkaar. Wat een schouwspel. We worden een aantal keer nat van de stoom, maar dat mag de pret niet drukken. We komen in gesprek met een Nederlandse jongen die ons vertelde dat we onze timing wel heel erg goed was, want hij had al anderhalf uur zitten wachten.  We lopen ons wandelpad verder af tot we een enorme groep mensen zien staan bij een andere geiser. We horen dat die maar 1 keer per dag spuit en dat dat over enkele minuten kan gaan gebeuren. En ja hoor, we kunnen ons geluk niet op. Met een enorme kracht spuit het water minuten lang een meter of vijftig de lucht in. De brandweer in Glacier NP zou blij zijn met de hoeveelheid water die deze geiser in enkele minuten spuit, dan zou de brand snel geblust zijn.

En het blijkt vandaag wederom maar eens dat we het geluk afdwingen, als we op de terugweg weer eens langs Old Faithfull lopen, begint ze nog maar eens voor ons te spuiten.

Het is inmiddels 13.00 uur, dus we gaan lunchen bij de Old Faithfull in. Een indrukwekkend groot oud houten gebouw. We laten het ons lekker smaken.

Na de lunch lopen we naar onze RV en vertrekken we dwars door het park richting Cody. Helaas zien we geen wild meer (dus geen Yogibear), behalve wat vreemde vogels (maar die zitten ook gewoon in de camper). Cody is de stad van Buffalo Bill en we gaan daar morgen lekker een rustdag houden. We hebben er maar 1 ding op het programma staan en dat is dat die cowboyhoeden voor de jongens er maar eindelijk eens moeten komen.

Advertentie