Vandaag zijn we rustig gestart. Na het ontbijt zijn we nog even Livingstone in gegaan om te shoppen voor cowboyhoeden voor de jongens. Het aanbod viel erg tegen, bovendien leek het stadje veel last te hebben van leegstand. Het was ook, net als gisteravond, nagenoeg uitgestorven, we leken de enige toeristen.

We rijden 100 kilometer naar de ingang van Yellowstone National Park. Op de toppen van de bergen ligt verse sneeuw, het heeft vannacht een beetje gesneeuwd, wat erg uitzonderlijk is voor deze tijd van het jaar. We rijden door een prachtig dal, tussen twee bergketens door.

Bij de ingang van het park zien we dat alle campings in het park vol zijn. Een kort gesprekje met de Ranger stemt ons niet echt hoopvol, als we een plekje op een van de campings willen moeten we ’s ochtends voor 7 uur het park in. Dan maar overnachten net buiten het park (hoeven we ook niet bang te zijn voor beren). We besluiten bij de west-ingang in het toeristische plaatsje West-Yellowstone een gok te wagen om een kampeerplek te vinden. Eerst een stukje door het park.

Na 10 kilometer komen we bij Mammoth Hot Springs. Gigantische kalkplateaus met heet waterbronnen. E wandelen er langs op een speciaal aangelegde boardwalk en maken tientallen foto’s en video’s. Het is niet warm buiten, maar hier is de gevoelstemperatuur, door de warme bronnen gewoon iets warmer dan verderop waar onze camper geparkeerd staat.

We voelen even aan het water in een bergstroompje vlakbij de camper, dit water is gewoon warm, lekker badwatertemperatuurtje. Heel raar…

Als we verder rijden zien we op diverse plekken de pluimen met rook uit de grond komen en poelen met kokend water. De bergen zijn prachtig en af en toe moeten we even stoppen omdat een groep auto’s voor ons wat wild aan de kant van de weg heeft gespot. Daar maken we dan ook dankbaar gebruik van, we sluiten aan in de rij en maken foto’s.

We stoppen op diverse plaatsen om van de natuur te genieten en proberen beren te spotten, helaas zonder resultaat. Aangekomen in West-Yellowstone zoeken we een camping. De aardige eigenaar wijst me bij het inchecken op het feit dat er deze avond op een boerderij 5 mijl van dit stadje een rodeo is. Die willen we zeker niet missen. Op de camping ga ik eerst maar even eten koken. De jongens gaan spelen in de speeltuin (een schommel) en PJ werkt even wat e-mailtjes voor het werk weg.

Na het eten vertrekken we direct voor de rodeo. Als we het terrein oprijden worden we al hartelijk ontvangen door een echte cowboy. We nemen plaats op de tribune en de spreekstalmeester komt gelijk een praatje maken met PJ. Ik volg het gesprek niet echt, maar de twee lijken al snel beste vrienden. We zijn een beetje vroeg en moeten nog even wachten voor het start. Een aantal cowboys zijn al aan het warmrijden en dat beloofd al veel goeds.

Zodra het 20.00 uur is start het feest met het Amerikaanse volkslied. Toch wel mooi die trotsheid van de Amerikanen op hun land. We krijgen alle facetten van de rodeo te zien; cowboys op wilde paarden, die met hun lasso op verschillende manieren koeien vangen, de rodeoclown en als slotact de cowboys die op de wilde stieren rijden. Geweldig om te zien! In een tussenact mochten de kinderen ook nog de arena in om een lint van een kalfje proberen te trekken. Siem durfde niet, maar Luuk wel. Het deed super z’n best, maar een ander kind was hem net voor. Als troost kregen alle deelnemers een gouden dollar. Toch mooi meegenomen.

Tot slot mochten we nog even een praatje maken met de stoere cowboys and -girls en met ze op de foto. Weer een prachtige dag in de USA. 

Advertentie