Geluk dwing je af! Als we vanmorgen wakker worden is de lucht grijs en het is niet erg warm. We checken het weerbericht bij Buffalo Bill’s en het ziet er naar uit dat het een regenachtig dagje wordt. De rest van de week wordt het weer mooi en warm.

We gaan vandaag weer rijden. Op weg naar Yellowstone Park. We doen het wel kalm aan, we gaan zeker niet nog een keer zo lang rijden als een paar dagen terug.

Het is een grijze, natte tocht, maar we zitten warm en droog. We wisselen elkaar af in de bijrijdersstoel en we doen spelletjes aan tafel. Best gezellig zo’n dagje. We rijden de halve wereld over, via Manhatten, langs Central Park en we passeren in dezelfde paar mijl ook nog Amsterdam. Zoiets kan alleen in de Verenigde Staten.

We maken een tussenstop bij een auto/gevangenis museum in het plaatsje Deer Lodge. Een grappig museum met meer dan honderd oude Amerikaanse auto’s en een fantastisch inkijkje in het Amerikaanse gevangenisleven.  ‘Orange is the new Black’ is er niets bij (voor wie die serie niet kent, echt de moeite waard: te volgen op Netflix).

We rijden door tot aan Livingstone. Een karakteristiek Amerikaans stadje ongeveer 100 kilometer voor de Noord ingang van Yellowstone NP. Even gezellig met de boys in het stadje wat eten en drinken in de lokale kroeg en daarna naar het trailorpark (we hebben het vermoeden dat op de camping een aantal gasten permanent wonen). Morgen gaan we even shoppen voor cowboy souvernirs voor de boys en daarna op naar Yellowstone. 

Dan gaan we het park in, dus hebben we goed weer besteld. Terwijl we – as we speek – in de camper zitten, lijkt dit mooie weer nog ver weg, de wind en regen gieren om de camper heen, maar de goden zijn ons vast goed gezind, tot nog toe is dat meestal zo, dus waarom morgen niet… 

Geluk dwingen we af, en daar zijn we tot nog toe best goed in!

Advertentie