Na een geslaagde dag genieten we van een prachtige zomeravond op ons terras bij de camper. Het kampvuur is aan en brandt goed. We hebben er net op gebarbecued, dus de kolen doen nog z’n werk. 

Vanmorgen direct na het ontbijt zijn de mannen gaan zwemmen. Lichtelijk verkleumd, ondanks het verwarmde water, kwamen ze terug bij de camper. Na het tandenpoetsen en aankleden vertrekken we voor een kort bezoek aan Glacier National Park. De ingang ligt 23 mijl van onze camping, niks dus vergeleken met de afstand van gisteren. Bij de receptie van de camping hoor ik dat een deel van de Going to the sun Road, de weg dwars door het park, die we graag willen rijden, is afgesloten door een grote bosbrand. De oorzaak van de brand is een auto-ongeluk. De brand is zo groot dat ze het niet kunnen blussen en moeten wachten tot de eerste sneeuw weer begint te vallen.

Bij de entree van het park merken we er nog weinig van. De natuur is prachtig groen en we rijden een eindje langs het prachtige meer MacDonald. Bij Avalanche Creek mogen we met onze camper niet verder. De weg is te smal voor onze wagen. 21 foot is de max, en de onze is 25. We parkeren en gaan met het park busje verder. Tot aan Big Loop, halverwege de weg. Daarna gaat het busje ook weer terug, vanwege de brand.

Het is duidelijk te zien, geen enkele boom is gespaard gebleven. Zonde… We maken een korte wandeling en pakken daarna het busje weer terug naar Avalanche Creek. Op aanraden van de dame bij de receptie van de camping maken we daar een wandeling naar Avalanche Lake. Een wandeling van 2.4 mijl heen berg op, en 2.4 mijl terug berg af.

De tocht is een ware beproeving. Na ons ontbijt hebben we niets meer gegeten. De tocht is iets pittiger dan we hadden verwacht. Maar als alle Amerikanen die er zijn (het is zondag, dus duidelijk drukker) het kunnen, dan kunnen wij het ook.

De beloning is groots. Wat een prachtig bergmeertje. En een fantastisch uitzicht!! Surreëel!!! We houden een korte pauze, waarna we weer terug lopen. Op naar de camper.

Om 17.00 uur arriveren we bij onze camper. Toch een langere dag dan we van te voren bedacht hadden. We rijden het park uit, naar een supermarkt. Als we op de camping aankomen, parkeren we onze RV op ons plekje, heerlijk in de avondzon. We maken een kampvuur, waarop we weer heerlijk gaan barbecuen. De jongens spelen nog wat op de camping, wat een leven.

Het is bijna 22.00 uur en langzaam gaat het lampje uit. Het is nog niet donker en de afwas wacht. Nog even dit verslag en dan maken we ons klaar voor de nacht. Morgen weer een nieuwe dag!  

Advertentie