Jeetje wat voelt dat geweldig om weer op pad te zijn. Met het enorme gevaarte weer de wegen te trotseren op zoek naar de mooiste plekjes van dit inmense land.

Vandaag hebben we de RV opgehaald. Het ging allemaal super relaxed. We hebben heerlijk geslapen. Ontbeten bij de Subway, een koffie gehaald bij de Starbucks op de hoek en deze lekker op een pleintje in de zon opgedronken. Heerlijk rustig aan.

Een taxi gepakt naar het camperverhuurbedrijf, waar we 20 minuten te vroeg arriveerden. Konden we mooi alvast de instructievideo bekijken. We hadden om 13h00 afgesproken, en vanaf dat moment was er ook iemand beschikbaar om ons te helpen (geen minuut eerder, want het was lunchpauze). Na de laatste checks konden we op pad. Vijfhonderd meter, want toen kwamen we langs een grote Walmart, waar we eerst even inkopen hebben gedaan.

Op naar Mount Rainier National Park. Helaas komen we in een gigantische file, die we ondanks onze verwoede pogingen helaas niet kunnen omzeilen. Zodra we van de snelweg af zijn gaat ons hartje sneller kloppen… Wat een mooie omgeving en wat een relaxte dorpjes. Fantastisch!! Dit voelt zo goed. Wat is het toch een mooi land.

Om 19h00 arriveren we bij Crystal mountains. Een Oostenrijks aandoend ski-oord met gondel bijna naar de top van Mount Rainier. Op een beetje vage parkeerplaats parkeren (waar wij als enigen staan) we na enige twijfel onze RV en kan ik beginnen met het uitpakken van de koffers en het maken van de eerste maaltijd. De heren spelen wat American Football met de nieuwe bal, we vermaken ons prima.

Morgen met de gondel mee. Het zal me benieuwen… 

Advertentie