Heerlijk uitgerust beginnen we aan een nieuwe dag. We hebben bijna de klok rond geslapen als we naar de bakker lopen voor het ontbijt. Volgens mij kookt niemand zelf in Seattle. Op iedere hoek van de straat vind je een restaurant, bakker of Starbucks. Daar kan je wel aan wennen…

Vanochtend maken we een tour door de ondergrondse gangen van Seattle. Wat daar vroeger allemaal wel niet gebeurde. Ik moest wel Siem z’n hand vast houden, want hij was wel een beetje bang voor de ratten (niet gezien). Erg grappig trouwens, deze tour. Een absolute aanrader. Ze leer je ook nog iets over de geschiedenis van de stad.

Na de ondergrondse tour willen we een rondrit door de stad maken in een amfibievoertuig. We hebben daar leuke dingen over gehoord. Alleen moeten we even zoeken naar de opstapplaats. We verdwalen even in een gitaarwinkel, waar we een 2e hands gitaar van Bruce Springsteen bewonderen. Luuk beloofd dat hij het komend jaar elke dag trouw een half uur gaat oefenen (zonder dat wij hem er aan moeten herinneren), dan komen we volgend jaar weer terug en mag hij een gitaar uitkiezen. Een belofte die wij wel aandurven (haalt hij toch niet).

We maken een tussenstop bij de Starbucks op de 40e etage van de Columbia Center (het Sky View terras op de 73e verdieping vroeg weer entreegeld van bijna 20 dollar p.p.). Hier in Seattle vragen ze voor iedere attractie tenminste 20 dollar entreegeld. Langzaamaan loopt het uit de hand. We doen dus maar een beetje zuiniger aan, de vakantie is tenslotte net begonnen…

De koffie smaakt uitstekend en we gaan vervolgens weer naar de Space Needle. Daar starten de tours met het amfibievoertuig. We kopen een kaartje, maar moeten wachten tot 17.00 uur. Om de tijd te doden wandelen we naar de haven om daar heerlijk op een terrasje in de zon wat te drinken. Heerlijk vakantie…

Om 16.45 zijn we weer bij de Ducktours (amfibievoertuig). We stappen in en laten ons vermaken door de chauffeur met zijn flauwe grappen, muziek en verschillende hoofddeksels. Onverwacht leuk. Vooral de momenten dat de wagen het water in- en uit rijdt. Bizar gewoon!

Na afloop even lekker vis eten aan de haven en dan vroeg naar bed. We zijn kapot. Morgen weer een nieuwe dag! 

Advertentie