Ondanks de lange dag en korte nacht gisteren zijn we vandaag vroeg wakker. We ontbijten en vertrekken. Ons volgende guesthouse ligt op slechts 30 kilometer, maar aan de rand van de Drakensbergen (er zijn er twee in Zuid-Afrika). In onze reisgids staat een mooie toeristische autorijroute, de Panoramaroute, met diverse mooie uitzichtpunten en bezienswaardigheden. Deze route willen we rijden, maar hij is 170 kilometer.

Omdat we weten dat we dat vandaag niet gaan halen – en dat willen we ook niet – gaan we de bezienswaardigheden van de route die het dichtst bij het hotel liggen vandaag alvast rustig bezoeken, dan rijden we de route morgen en dan slaan we die van vandaag over.

Als eerste rijden we naar Pelgrims Rest, een voormalig goudzoekersstadje. Lekker toeristisch, maar zodra de touringcar weg is is het direct rustig. Het stadje is een groot openluchtmuseum. We drinken wat koffie en bezoeken wat van de huisjes. In een oude garage staat zelfs een T-ford in pick-up uitvoering, die door de mannen natuurlijk uitgebreid bewonderd wordt.

We kopen wat souvenirtjes en bestellen er zelfs een bij een man die ter plekke de meest prachtige dieren van ijzerdraad en kralen zit te maken. Morgen komen we toch weer langs, kunnen we het eindresultaat ophalen. Wat een service! Een paar ondernemende kids uit het dorpje voeren een dansje op met zelfgemaakte maskers van petflessen, zo aandoenlijk. We delen onze laatste grote ballonnen uit en genieten van de stralende gezichtjes. Onze dag kan niet meer stuk.

Vanmorgen was het nog een beetje heiig, maar nu is de lucht weer strak blauw. We rijden een eindje terug naar een prachtig uitzichtpunt: Pinnacle Rock en Gods Window. We kijken kilometers ver de vallei in, in de verte zien we de bergpas die we vanmorgen op gereden zijn. Prachtig mooi!!

Als we terug komen bij ons guesthouse, ontmoeten we onze ‘vrienden’ van een paar dagen geleden toen we in Umhalanga Rocks zaten. Luuk en Siem gaan gelijk met ze spelen. Als even later blijkt dat er nog veel meer Nederlanders zijn, gaan alle kinderen direct samen spelen. Het klikt bijzonder goed tussen al deze mini-ontdekkingsreizigers en als de traditionele Braai begint (onze eerste deze vakantie), gaan de kinderen gezellig met z’n allen aan een tafel. Vaders en moeders ook en het wordt dan ook gezellig laat!

Advertentie