Om 04.15 uur gaat de wekker. Met enige moeite staan we op, we moeten namelijk ons om 04.45 uur melden voor de Morning Drive met de Ranger door het Kruger Park. Het lijkt niet zo koud, maar schijn bedriegt als we in de truck zitten, vol in de wind. Gelukkig liggen er heerlijke warme dekens en kunnen we ons lekker inpakken.

Het is nog pikkedonker en het is de bedoeling dat we op zoek gaan naar de glimmende dierenogen die weerkaatsen van de zaklamp die we op de berm schijnen. Helaas zien we totdat het licht begint te worden om ongeveer 06.00 uur, behoudens onze Ranger zelf, niets. Gelukkig wordt het al snel goedgemaakt door een kudde neushoorns die midden op de weg staan. We kunnen er niet doorheen en onze Ranger zegt dat de twee mannetjes ruzie maken om een vrouwtje. Na een minuut of 5 kiest een van de twee mannetjes eieren voor zijn geld en gaat hij er vandoor, en daarna ook de rest van de groep. We kunnen onze weg vervolgen. Ongeveer twee minuten later zien we wat olifanten staan in de berm. Een van de olifanten heeft jeuk en staat heerlijk met zijn kont tegen een boom te schuren. Wat een leuk gezicht.

Als we om 08.00 uur terug komen bij ons kamp hebben we helaas niet veel meer gezien dan de neushoorns, de olifanten en verschillende soorten roofvogels. We smeren een ontbijtje in ons riante huisje en gaan daarna zelf op pad. In onze reisgids heb ik gelezen dat we aan de oostkant van het park de meeste kans hebben om leeuwen en luipaarden tegen te komen. Daar moeten we dus naar toe.

We hebben geluk, we zien giraffen, buffels, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen en diverse soorten hertjes en vogels. Een uurtje nadat we vertrokken zijn ontdekt Luuk een enorme kudde van minstens 20 olifanten. Grote en kleintjes. De kudde staat aan weerszijden van een zandpad en de mannen besluiten dat we het zandpad verder moeten vervolgen. Dit betekent wel dat we dwars door de kudde moeten, wat ik eigenlijk niet zo’n geschikt plan vind. Alle ramen dicht en voorzichtig rijden we er doorheen. PJ kalmeert me door te zeggen dat hij altijd nog een dot gas kan geven…

Maar goed dat we het gedaan hebben (en natuurlijk is er niets gebeurd), want een paar minuten later loopt er gewoon een stelletje leeuwen midden voor onze auto. Ze lijken zich totaal niet aan ons te storen en lopen kalm door. Als ze een beetje ruimte laten, kunnen we ze inhalen en dan rijden we zo pal langs de beesten dat als ik mijn hand uit het raam had willen/durven steken, dat ik ze gewoon aan had kunnen raken. De leeuwen gaan heerlijk samen onder een bosje struiken liggen en ik kan ze uitgebreid fotograferen.

We rijden door naar een volgend restcamp, waar we even willen tanken, want we hebben niet zo veel benzine meer. Als we daar aankomen, blijkt er geen tankstation te zijn. Oh jee, we hebben nog voor ongeveer 50 kilometer benzine en we moeten nog minstens 48 kilometer om bij het eerste camp te komen met benzinestation. Met samengeknepen billen rijden we, een ietsje te hard, naar dat kamp. We hebben totaal geen oog meer voor de wilde dieren, tot we op een kilometer voor het kamp bij een rivier komen, waar het barst van de wilde dieren. We moeten een brug over en terwijl we over de brug rijden ziet PJ aan de overkant van de brug een luipaard lopen. Snel rijden we er naartoe en zien we hem nog de struiken in lopen. Yesss, de Big 5 is binnen.

We tanken bij het kamp en vervolgen onze weg rustig terug naar ons eigen kamp, euforisch van wat we gezien hebben. Als we bij ons kamp aan komen is het bijna 18.00 uur en hebben we 13 uur wild gespot. We gaan moe maar voldaan naar bed.

Advertentie