Gelukkig geen brutale aapjes bij het ontbijt vanmorgen (behalve die twee van ons dan..), maar Engelse muffins, scones en pancakes. Wat een verrassing. Een aangename aanvulling op de bacon en scrambled eggs, die onze buikjes langzaamaan een beetje overstuur maken.

We gaan vandaag naar een cultural village, een oude Swazi-nederzetting en daar een traditionele zang en dans voorstelling bekijken. Een echte toeristenattractie, maar het is laagseizoen, dus hartstikke rustig. Er kwamen zelfs een aantal schoolbussen met kinderen in uniform die op schoolreisje ook het dorpje kwamen bezoeken (een soort Afrika-museum?). De voorstelling was echt prachtig. Deze mensen kunnen beter zingen dan menig zangkoor in Nederland. Toch wel bijzonder om even gezien te hebben.

Na een rondleiding en een korte wandeltocht naar een waterval beëindigen we ons bezoek aan het dorpje. Daar waar eerder langs het beekje de borden stonden “Beware crocodiles” ontbreken ze volledig onderaan de waterval en durven enkele moedige mede-toeristen zelfs pootje te baden. Mij niet gezien…

In de middag gaan we naar het Mlilwane Wildlife Reserve, waar we, omdat groot wild als olifanten en neushoorns ontbreken, gewoon zelf rond mogen rijden, wandelen, fietsen of iets dergelijks. We kopen een kaart, maken zelf het hek open en gaan op zoek. Al gauw zien we diverse soorten hertjes, antilopen, koedoe’s, rietbokken (moest de naam ff opzoeken in de reisgids), zebra’s, vogels en natuurlijk weer apen (snel de ramen dicht, vanmorgen waren ze in de schoolbus geklommen, dat willen we natuurlijk niet hebben).

We worden niet veel wijs van de kaart. We dolen wat rond en zien opeens, op zo’n meter of 5 op een eilandje in een watertje een krokodil van minstens een meter of 4,5. Aan de overkant van het meertje duiken er vervolgens twee het water in, en dat terwijl je hier rustig kan rondwandelen??? Heel erg vreemd.

Een aantal mooie foto’s verder, waaronder een van een zebra-veulen dat bij zijn moeder drinkt, gaan we het park weer uit, rijden we terug naar het hotel en frissen we ons op voor het diner. Morgen rijden we voor twee nachten het Kruger Park in. Fotocamera en statief in de aanslag, zo veel zin in… Die Big 5 ontkomen ons niet!!! (hoop ik)

Advertentie