Vandaag gaan we met eigen auto door iSamangaliso Wetland Park naar Cape Vidal. Cape Vidal schijnt een prachtig strandje te zijn waar je kunt snorkelen en zwemmen (wel voor eigen risico, want er zitten haaien en krokodillen).

Het is slechts 34 km rijden door het park over een perfecte asfaltweg. Als we door de poorten rijden beginnen we direct wild te spotten. Het duurt niet lang of we zien de auto voor ons stil staan midden op de weg. Zou er wild zitten?? Er staat een prachtig hert met van die gedraaide horens. De naam moet ik even opzoeken in het boekje. We zien voor ons een auto een zandpad in rijden. De avonturier in Pieter-Jan wil vanzelfsprekend ook graag zo’n pad inrijden, maar ik twijfel of onze kleine Honda dit wel aan kan (geen four-wheel drive). Luuk stelt me gerust – want we hebben voorwiel aandrijving – (wijsneus!!!) en de heren beslissen gezamenlijk het eerstvolgende zandpad in te rijden.

Het pad is prachtig, een beetje hobbelig, maar prima te doen. Na een paar minuten komen we bij een poel met nijlpaarden, nog een paar minuten verder zien we neushoorns, zebra’s, wrattenzwijnen, herten, gnoe’s en natuurlijk apen, heel veel apen…

Na twee uur komen we bij Cape Vidal (we hebben heel kalm aan gereden…). Luuk en Siem hadden nadat ze verschillende soorten wild hadden gezien alleen nog maar tijd om te discussiëren over Nerfs achterin de auto (heel gezellig). Het strandje was echt prachtig. Een super wit zandstrand met een heldere blauwe zee met een stralende zon. Wat willen we nog meer? De apen springen ons rond de auto als we uitstappen en als we terugkomen van onze frisse duik, heeft er zelfs een op onze auto gepoept. Bah, viezerikken, doe dat op een auto van een ander!

Op de terugweg stoppen we nog even bij een krokodillenfarm. De jongens zwaar onder de indruk. We konden ook zo dichtbij komen! De babykrokodillen waren volgens Siem best schattig, maar als ze 4,5 meter groot zijn, dan zijn ze niet zo schattig meer.

Na een frisse douche gaan we nog een hapje eten en daarna vroeg naar bed. Morgen gaan we naar Swaziland, naast natuur ook even wat cultuur snuiven. Ben benieuwd.

Advertentie