Vanochtend gaan we al bijtijds op pad naar onze volgende bestemming: St. Lucia in het iSamangaliso Wetlands park. We hebben gehoord dat er om 15.00 uur boottrips zijn door het park, waarbij je nijlpaarden en krokodillen kunt spotten.

Ruim op tijd zijn we bij onze nieuwe B&B waar we ook gelijk de boottrip kunnen boeken. Dit doen we dan ook maar meteen, en we lopen daarna het dorpje in voor de lunch. Bij de aanlegsteiger van de boten liggen drie boten. We stappen op en we zijn nog niet goed en wel vertrokken en onze kapitein ziet twee hele grote leguanen aan de kant van het water. Gelukkig, vandaag hebben we in ieder geval al wel wat gezien tijdens het boottochtje.

Het volgende wild dat gespot wordt door onze kapitein is een hele grote zeearend. Hmmm, nog steeds niet de beloofde krokodillen of nijlpaarden… De kapitein vraagt ons goed mee te kijken, maar zo makkelijk is dat nog niet. Gelukkig ziet hij 5 minuten later een krokodil in de modder aan de kant van het water liggen. Hij vaart er met de boot praktisch tegenaan. Sjee wat indrukwekkend.

Ons geduld wordt echt beloond. Het volgende wild dat gespot wordt is een groep van minstens twintig nijlpaarden, volwassenen en jongen. We staan ademloos te kijken. Die beesten trekken zich van niets of niemand iets aan. Ze liggen heerlijk op en onder elkaar te luieren in de modder en hun eigen poep. Wat een leven!!!

We boffen enorm. We zien verschillende groepen nijlpaarden, in en naast het water, nog een krokodil en verschillende roofvogels. We genieten van de natuur en de ondergaande zon boven het water. Wat een prachtig land.

Advertentie