Na een hete maaltijd in een geweldig restaurantje direct aan de promenade hebben we gisteravond nog even gezellig nagekletst met Bob, de eigenaar van de B&B. Heerlijk in korte broek bij het haardvuur. We krijgen Bob zijn hele levensverhaal te horen en luisteren ademloos toe. Mooie kerel! Hij heeft toch maar mooi zijn droom waargemaakt.

Vandaag blijven we een dagje in Umhalanga Rocks. We gaan lekker naar het strand. Ik wil graag nog even de zee op om dolfijnen te spotten, maar ik ben geloof ik de enige. De mannen willen alleen maar naar het strand. Onderweg naar het strand, draait Pieter-Jan toch een beetje bij, en ik ben blij dat ik de Primatour toch maar meegenomen heb. Op het strand aangekomen staat het bootje waarmee de dolfijnentours gemaakt worden klaar. Ik wil reserveren voor de middag, maar er zijn een aantal mensen niet op komen dagen, we kunnen gelijk mee. Daar hadden we niet op gerekend. Luuk en Siem balen.

We krijgen zwemvesten aan en de nodige instructies hoe we ons vast moeten houden. Er staat nogal wat wind, dus de zee is redelijk ruw, maar, zoals de kapitein van de boot ons beloofd, als we eenmaal door de branding heen zijn, dan is de zee lekker rustig. Het bootje (een Zodiac met twee 75pk buitenboordmotoren), wordt in de zee geduwd door een auto en gaat zodra er een goede golf komt, met volle kracht tegen de branding in. We moeten ons echt heel goed vasthouden, we gillen en Siem vergelijkt het gehobbel met een achtbaan.

Eenmaal de branding gepasseerd mogen de zwemvesten uit, maar we houden ze liever nog even aan, is dit rustig??? Maar we zitten nog vol adrenaline en kijken er naar uit om tussen de dolfijnen te dobberen.
Na een uur varen langs de kust hebben we helaas nog steeds geen zicht op dolfijnen. Iedereen aan boord is koud of misselijk en heeft spierpijn van de grote klappen van de boot op de golven. We gaan terug naar wal. Helaas geen dolfijnen.

Als we weer aan wal staan zijn alle mannen zwak, ziek en misselijk. Ik voel me echter nog kiplekker en zou zo weer mee willen gaan. Het uitstapje wordt me dan ook niet helemaal door iedereen in dank afgenomen. Hadden ze al geen zien, hebben ze en geen dolfijnen gezien en zijn ze nu nog misselijk ook… Gelukkig blijven we de rest van de dag aan het strand. ’s Avonds ontzettend lekkere hamburgers eten bij een geweldig gezellig restaurant. Umhalanga Rocks!!!

Advertentie