Yosemite National Park, dag 2

Vanochtend pakken we ons boeltje op en gaan we allereerst naar Glacier Point. We rijden nog verder de berg op tot we plots moeten remmen omdat de auto voor ons midden op de weg gestopt is. Waarvoor hij gestopt is zien we als we langzaam weer op kunnen trekken. Een coyote aan de kant van de weg! Hoe bijzonder is dat! De dag begint al goed.

Glacier Point is een spectaculair uitzichtpunt over de hele vallei en alle omringende bergen, waarvan enkele meer dan 4.000 meter hoog. We maken een paar foto’s en gaan er snel weer vandoor om door te rijden naar Wawona en de Mariposa Grove. Wawona ligt in het uiterste zuiden van het park en daar bevinden zich de reuzen sequoia’s.

We wandelen eerst even rond in een soort van openluchtmuseum, het Pioneer Yosemite History Center, voor we ons aansluiten in een enorme rij voor de bus bergopwaarts. In de derde bus kunnen we eindelijk een plekje vinden. Langzaamaan beginnen we er een beetje van te balen dat het zo verschrikkelijk toeristisch en druk is hier. Eenmaal boven gaan we op een draf op de Grizzly’s Giant af. Deze boom is net zo groot als een Boeing 747, gigantisch. Daarna maken we nog een wandeling door het park van zo ongeveer 4 mijl om ons uitgeput weer bij de rij voor de bus naar de parkeerplaats te voegen.

We zoeken een camping vlakbij Wawona, waarvan we hopen dat deze douches heeft en elektriciteit. Helaas niets van dat alles, dan stoken we maar een flink kampvuurtje en wassen we ons nog maar eens met een emmer water en een washandje.

Advertentie