Wandering on...

Vandaag gaan de Wandering Willemse’s maar weer eens op pad naar de volgende bestemming. We moeten dwars door Yosemite National Park, over de Tioga Pas naar Mono Lake. Daar zakken we weer zuidelijker af met uiteindelijk doel Death Valley en Las Vegas. Dat gaan we vandaag niet redden (willen we ook niet) we hebben een camping geboekt bij Mammoth Lakes, een enorm skioord in Kings National Park.

De Tioga Pas is erg mooi en het landschap wisselvallig. Het rijden gaat erg voorspoedig. We drinken koffie met homemade pie bij een ontzettend gaaf bergrestaurantje en besluiten nog een kleine 50 kilometer om te rijden om het spookstadje Bodie te bekijken.

Mono Lake is een enorm zoutmeer, met aan de randen metershoge pilaren. Het meer ziet er mooi uit, maar als je dichtbij de rand van het meer komt is de lucht niet te harden… Het stinkt er ontzettend naar rotte vis.

De weg naar Bodie is zo’n weggetje zoals uit een Lucky Luke tekenfilm. Heuvelachtig, droog met hier en daar een bosje struiken. De laatste 3 mijl van de weg is onverhard, dus we schudden, rammelen en hobbelen Bodie in.

Bodie is een echt verlaten cowboy stadje en de jongens voelen zich er helemaal thuis. In ieder huisje willen ze wel wonen, ze voelen zich al echte cowboys.

De camping is super en de douches zijn heerlijk. Ondanks dat de thermometer elke dag de 30 graden wel haalt, koelt het s’avonds heerlijk af en hebben we de airco in de camper nog niet nodig gehad. Daar zal een dezer dagen wel verandering in komen, aangezien we morgen vertrekken richting Death Valley en Las Vegas.

Advertentie