Vanochtend heerlijk uitgeslapen, zelfs Siem slaapt redelijk uit. De vermoeidheid heeft eindelijk toegeslagen… Mooi en nu maar hopen dat hij het volhoudt deze vakantie. We ontbijten lekker buiten en pakken ons boeltje in voor het korte ritje de vallei in. Onze camping ligt op 2200 meter hoogte en om bij de vallei te komen staat ons een spectaculaire afdaling te wachten.

De eerste de beste parkeerplaats moeten we echt even stoppen voor een fotostop en een korte wandeling naar de Breidalveil waterval. We staan bovenaan deze bult op de camping, het is toch wel een aardig rotswandje (bijna 800 meter steil omhoog). Het liefst willen de jongens direct op de rotsen klimmen om zo dicht mogelijk bij de waterval te komen, maar we weten ze nog even hiervan te weerhouden. Wie weet wat ons nog meer te wachten staat vandaag?

In de vallei moeten we eerst even wat boodschappen inslaan, want meer dan twee eieren en droog brood hebben we niet meer. Daarna pakken we de shuttlebus (je mag niet met je auto rondrijden in de vallei) naar Yosemite Falls. Het echte klimmen en klauteren kan beginnen. PJ en de jongens klimmen over de rotsen (de rivier staat redelijk droog) tot onderaan de waterval. Aangezien ik de camper verlaten heb op mijn teenslippers, hou ik het halverwege de tocht over de stenen voor gezien. Bezweet en moe komen de jongens terug en ze vonden het fantastisch.

We lopen weer terug naar de shuttle en rijden naar Mirror Lake. Dit is een meertje waarin, zoals de naam het al zegt, de bergwanden weerspiegelen als een spiegel. We besluiten het ruiterpad te nemen in plaats van het speciaal voor luie Amerikanen geasfalteerde wandelpad en deze beslissing wordt driedubbel beloond als we na een klein half uurtje een moeder beer met twee jongen zien. Wat een feest!!

Bij aankomst blijkt het meer praktisch droog te staan. Wat wel een klein beetje op onze lachspieren werkt. Is dit het nou? Maar ja, het is ook hoog zomer en al behoorlijk lang heet en droog. Op de terugweg zien we nog een hertje heerlijk herkauwen onder een boom. Ze lijkt zich van niemand wat aan te trekken, dus we kunnen mooie foto’s maken.

Het is nu 14.30 uur en we hebben behalve ons ontbijt nog niets gegeten. Ons water is ook al een behoorlijk tijdje op, dus we zijn echt toe aan een pauze. Na een paar vette hotdogs (oh, wat smaakt dat lekker als je honger hebt), een halve liter cola en een enorme ijsco als toetje gaan we op zoek naar de camper.

We maken nog een laatste stop voor we naar de camping rijden. Er is geen douche op de camping, dus we zijn vies en stoffig. We gaan lekker een beetje badderen in een riviertje in de vallei. Hoezo back to basic. Midden tussen de rotswanden, in een groene vallei, lekker poedelen in een bergriviertje met kraakhelder water. Heerlijk afkoelen na een warme dag. Wat willen we nog meer?

Advertentie