San Francisco

We hebben de wekker gezet om de eerste ferry van Vallejo (waar we op de camping zitten) naar San Francisco te pakken. Een rustig boottochtje van een uur over de San Francisco Bay. De ferry brengt ons regelrecht naar Pier 39, Fisherman’s Wharf, het meest toeristische plekje van San Francisco. We brengen direct een bezoekje aan de zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnebaden en drinken een lekker bakje koffie op de pier (een prachtige houten pier boordevol met houten souvenir winkeltjes).

We hebben besloten weer een hop on hop off bustour te maken, omdat je hiermee automatisch langs alle highlights wordt geloodst. Er staat een ouderwetse houten dubbeldekker bus klaar, waar we graag instappen. De bus alleen al is een attractie. Dat belooft veel goeds. Downtown San Francisco is compacter dan Los Angeles. Alles ligt meer bij elkaar. San Francisco heeft ook meer geschiedenis. Dat is te zien ook. Mooie gebouwen, afgewisseld door van die prachtige Victoriaanse huizen die je ook in de films terug ziet. Bovendien is de stad gebouwd op een heuvel, wat af en toe hele spannende straatbeelden geeft.

We starten de rondrit in een lekker zonnetje, maar naar mate we dichter bij de Golden Gate komen, betrekt de lucht en wordt het kouder. De jongens hebben het koud en hebben totaal geen zicht meer voor de stad. De stad heeft een hele prettige vibe, ondanks de grootte en de drukte. Het voelt het helemaal niet zo groot en druk aan, het heeft een trendy, hippie-achtige feel en de oude bussen en trammetjes versterken dit gevoel.

De Golden Gate bridge is bijzonder indrukwekkend. Omdat er in dit deel van San Francisco meestal veel mist hangt is de brug slechts 64 dagen van het jaar volledig zichtbaar. Vandaag was niet een van die dagen, helaas, maar echt klagen mogen we niet. We steken de brug over een een oud houten trammetje en belanden in een idyllisch stadje genaamd Sausalito. Zeer toeristisch, dus gezellig. We halen wat clubsandwiches to go en gaan op een bankje aan de kust onze broodjes eten. We zien de Hindeloopen nog even voorbij varen (boot) met op de achtergrond San Francisco en de Golden Gate bridge.

Na onze lunch pakken we het trammetje weer terug en maken we nog een korte wandeling over de de Golden Gate. Je voelt de brug bewegen, ondanks de enorme constructie… Na afloop van onze rondrit maken we nog een wandeling door het Business district en China town. We denken nog even een stukje zwart te kunnen rijden met de Cable car, maar helaas, we worden betrapt en kunnen alsnog de fee betalen. Het liefst willen we nog even naar Alcatraz, maar de tours zijn helaas tot 14 augustus uitverkocht (tja, dan maar niet). Na een fish en chips nemen we de laatste ferry weer terug, om 22.00 uur komen we moe, maar voldaan terug in onze camper.

Advertentie