We hebben lekker uitgeslapen en gaan vandaag niet al te ver rijden. Om 11.00 rijden we de camping af, we tanken bij het naastgelegen tankstation en halen een lekkere bak koffie bij de Starbucks. We zijn er helemaal klaar voor…

We rijden richting Yosemite Park. Het is een rit van 300 kilometer, maar we zijn niet van plan er helemaal naar toe te rijden. We rijden gewoon tot we geen zin meer hebben. Het gaat heerlijk voorspoedig. We zijn snel de grote stad uit en het is lekker rustig op de snelweg. We besluiten toch maar door te rijden tot en entree van het park. Ongeveer 100 kilometer voor Yosemite Village verlaten we de snelweg voor een prachtige slingerende weg door de bergen. Bij de entree aangekomen informeren we naar campings met beschikbare plaatsen, dit blijkt er echter nog maar een te zijn, waar ook RV’s mogen komen: Breidalveil Creek Campground. Een camping zonder receptie of stroom, we zoeken ons een super plekje uit. Onze etenswaren stallen we in de beren proof ‘food storage’. Luuk en Siem gaan op berenjacht en wij nemen een biertje en een wijntje. Hebben we wel verdiend.

Luuk en Siem hebben in no time vriendjes gemaakt. Er staan gewoon nog twee andere Nederlandse gezinnen op deze camping. Er wordt flink samen gespeeld en de jongelui wisselen informatie uit wat coole plekken zijn waar ze al geweest zijn deze vakantie. Op de camping barst het van de eekhoorntjes (Chikarees), en we zitten nog geen half uurtje, komt er een hertje voorbij lopen. Wat een feest! Nu alleen Yogi Bear nog. Zullen we maar wat etensresten buiten laten liggen vannacht (spannend)???

Advertentie