Pacific Coast Highway 1

Dinsdagmiddag hebben we de camper opgehaald en zijn we na een instructievideo van 20 minuten op weg gegaan. Eerst langs het tankstation waar we er al vrij gauw achter komen dat de tank na het tanken van het maximum bedrag dat het tankautomaat geeft (150 USD aan benzine) nog niet vol is. Oh jee… Benzine is dan wel erg goedkoop hier. Dat compenseert veel.

We willen naar Santa Barbara. Een tripje van ongeveer 150 kilometer, even de eerste boodschappen halen en dan niet al te laat een camping aan doen voor de nacht. We moeten even zoeken voor een winkel, maar na navraag bij een vriendelijke mevrouw worden we gewezen op een Sprouts. Flink inslaan is er echter niet bij, dit is een of andere biologische winkel, waar je wel super lekkere hamburgers kunt kopen, maar geen cola of andere priklimonade. Kleine tegenvaller, zoeken we morgen wel verder… De camping is een mooie RV-parkeerplaats tussen de Highway en een trailorpark, geen reden dus om een extra nachtje te blijven.

Gistermorgen lekker op tijd vertrokken voor een trip over de Pacific Coast Highway naar Big Sur. We hebben een camping gereserveerd, want het is hoogseizoen en de campings zijn aardig vol overal. Het is een ritje van ruim 300 kilometer, waarbij we nog een korte lunchpauze houden op het strand van Pismo Beach, waar je volgens Siem lekker kunt … op het strand (vul zelf maar in…). Een werkelijk zeer bijzonder ritje tussen de zee en de bergen, de weg lijkt af en toe echt alsof hij aan de bergwand is geplakt. Zeer mooi. Zo’n 90 kilometer voor onze eindbestemming van de dag komen we langs Hearst Castle, waaraan we op aanraden van Jan Kelderman (thanks Jan!) een bezoekje brengen. De parkeerplaats verraad al dat het er onmeundig druk is. Het kasteel is gebouwd in 1919 door meneer William Hearst, die veel te veel geld had en van gekkigheid niet wist wat hij er mee moest doen, volgens mij. Dus kocht hij maar alles wat hij mooi vond en liet hij in zijn kasteel alles namaken wat hij op zijn reizen door Europa had gezien. Dat resulteerde in een ‘posh’ kasteel met echt overweldigend veel luxe.

De laatste kilometers van onze ritje van de dag brengen ons over het meest slingerachtige deel van de highway. Nog even een korte stop om zee-olifanten te bewonderen op het strand, waar Luuk groundhogs (eekhoorntjes) onder bewondering van veel Amerikanen dresseert. Bij een prachtig tankstationnetje nog even 150 USD in de tank gooien (onze Amerikaanse RV is een echte Amerikaan, hij slurpt als een idioot), worden we aangereden door een Zwitser in een rental car. Gelukkig hebben we beide geen schade (komt door onze echte Amerikaanse bakken, denk ik, ze zijn wel mega solide). Bij aankomst op de camping, blijkt dit echt een van de mooiste plekjes op aarde te zijn. We parkeren onze RV tussen de immens hoge dennenbomen, er loopt een kraakhelder beekje langs ons plekje, waar Luuk en Siem direct dammen gaan bouwen. We besluiten direct of we een extra dagje bij kunnen boeken, hier moeten we echt even van genieten! PJ en de kids sprokkelen hout en maken een kampvuurtje, ons eerste kampvuurtje deze vakantie, laat er nog maar vele volgen. Na een snelle pasta, genieten van wijn, cola en chips bij het kampvuur, ultiem vakantiegevoel!!!

Advertentie