Na twee soepele vluchten, Düsseldorf-Zürich, Zürich-Chicago, zijn we aangekomen in ‘The Windy City’. De bijnaam die Chicago te danken heeft aan zijn ligging aan de great lakes, ofwel Lake Michigan. We hebben direct op het vliegveld de huurauto opgepikt, waarna we ons door het altijd drukke verkeer rondom de grote steden van Amerika hebben gewurmd, naar ons hotel downtown.

Vandaag doet de stad haar bijnaam geen eer aan, het is halfbewolkt en een graadje of 24.

Nadat we onze koffers hebben gedumpt, zijn me maar weer direct de stad ingegaan. We waren tenslotte al genoeg uitgerust, tijdens de vlucht… Ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat niet toegeven aan de vermoeidheid de beste remedie is tegen het tijdsverschil. Dus we lopen via het park tegenover ons hotel, de stad in.

Nog geen twee uur na de landing zitten we al in het park aan onze eerste Chicago style Hotdog. Dat begint goed! Een stukje verder lopen, een overheerlijke cappuccino halen bij de Starbucks en de eerste foto’s uitgewisseld met het thuisfront.

We lopen langs het Art Institute, door het gezellige Millenium Park naar de Michigan Avenue Bridge. Langs de rivier naar de Navy Pier. Daar eten de jongens een ijsje en wij een biertje en cocktail to go. Op een bankje in het zonnetje genieten we van de skyline van Chicago en de jongens bewonderen de grote boten in de haven.

Langs het water lopen we terug de stad in. We willen de Willis Tower (voorheen Sears Tower) nog even zien en Union Station. PJ kan zich dit nog herinneren van toen hij 22 jaar geleden (!!!) met Gerben hier was. De vermoeidheid begint intussen wel behoorlijk toe te slaan. We hebben ook al weer ongemerkt behoorlijk wat kilometers in de benen. We eten nog wat in een restaurant waar nog een geheime gang zit die Al Capone vroeger heeft gebruikt. En dan op naar het hotel.

Het is inmiddels 21.00 uur lokale tijd, we zijn op sinds 02.00 uur Laag-Soeren tijd, het is mooi geweest. Morgen gaan we naar Wrigley Park voor de Baseball wedstrijd vn de Chicago Cubs tegen de Chicago White Socks. We hebben er zin in!

Advertentie