We hebben vanmorgen Vegas achter ons gelaten en op weg gegaan naar de canyons. We rijden eerst wat meer naar het noorden, om vervolgens oostwaarts te gaan naar Arches National Park, waarna we weer naar het zuiden gaan voor de Grand Canyon.

De allereerste canyon waar we met onze RV doorheen rijden geeft ons direct de bevestiging dat dit de perfecte vakantiebestemming is. Wat is het hier toch buitengewoon mooi! Er is zoveel variatie in het landschap, echt overweldigend. Dan is het groen met weilanden en ranches en zo rij je de bocht om en belanden we weer middenin een rotsachtige canyon. We maken veel stops voor foto’s of een korte hike.

Bij de entree van Zion National Park moeten we een speciaal ticket kopen om door een tunnel te gaan met onze RV. Deze tunnel is zo smal en laag dat twee RV’s elkaar in de tunnel niet kunnen passeren. Zodra we uit te tunnel komen belanden we in een surreëel landschap met zalmroze en witte rotsen. We zien drie woestijndikhoornschapen (berggeiten) lopen. Weer een nieuw soort wild voor ons lijstje.

We hebben een camping uitgezocht aan de rand van Bryce Canyon. De jongens duiken direct het zwembad in, terwijl ik de eerste zelfbereide steak van de vakantie bak. Na het eten pakken we het campingtreintje (hoezo commercieel) na een live show van cowboys en countrymuziek. Luuk en Siem tappen hun eigen kinderbiertjes en moeders slaat aan het dansen met een echte cowboy met mondharmonica. Weer een zeer geslaagde dag! Het kan niet op deze vakantie.

Advertentie